AcasăEvenimentCOVID-19 MARAMUREȘ - Care este defapt adevărata situație în județul Maramureș. Nu...

COVID-19 MARAMUREȘ – Care este defapt adevărata situație în județul Maramureș. Nu se mai testează, iar mortalitatea este mult mai mare decât media națională

DISTRIBUIȚI

Poate ați observat cum în ultimele două luni Maramureșul a ajuns, din topul județelor cu cea mai mare rată de noi infectări, la coada clasamentului. Dacă vă imaginați că situația s-a îmbunătățit într-un timp scurt pentru că măsurile de siguranță ar fi respectate, ori pentru că am avea un număr uriaș de persoane vaccinate (120.000 de maramureșeni din 470.000 s-au vaccinat), va trebui să vă dezamăgim: situația s-a îmbunătățit pe hârtie și asta doar pentru că nu se mai testează.

Concret, de la o medie de aprozimativ 400 de testări pe zi, în perioada 16 aprilie – 29 aprilie s-a ajuns la o medie de 147 de testări pe zi, înregistrându-se 274 noi infectări. Atfel, rata de pozitivare este de 13,2%, puțin mai mare decât media națională care este de 12,8%.

În aceste momente, Maramureșul are doar o singură localitate în scenariul roșu și doar 4 în scenariul galen. Municipiul reședință de județ, Baia Mare, se poate lăuda cu doar 98 de noi îmbolnăviri în ultimele 14 zile și o rată a incidenței de 0,68%.

Dar nu statisticile de mai sus sunt cea mai mare problemă, ci rata mortalității persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 în Maramureș.

Din 20.079 de persoane confirmate pozitiv cu virusul în județ, de la începutul pandemiei, nu mai puțin de 909 au decedat. Asta înseamnă o rată a mortalității de 4,52%, cu 66% mai mare decât media națională care este de 2,65%.

Am considerat necesar să vă prezentăm realitatea situației în care ne aflăm (potrivit datelor oficiale) și nu manipulările de care se folosesc cei din conducerea județului care, se pare, cresc și scad ratele de infectare după bunul plac (prin manipularea numărului de testări). Mai mult, poate această rată a mortalității va fi un semnal de alarmă pentru cei din conducerea județului care se uită în altă parte, prefăcându-se că toate sunt roz.

Adrian Barbur/ ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA