AcasăAdministrațieMaramureșCOVID-19 FĂRCAȘA - Medicii, asistentele dar și angații de la Eaton și...

COVID-19 FĂRCAȘA – Medicii, asistentele dar și angații de la Eaton și Hagero testați până acum sunt negativi

DISTRIBUIȚI

35 de persoane, între care personalul medical din Fărcașa și angajați ai Eaton și Hagero au fost testați până acum pentru COVID-19, potrivit primarului Ioan Stegerean. Toate rezultatele testelor efectuate până acum sunt NEGATIVE.

„Pentru eliminarea oricăror suspiciuni de infectare cu noul virus Coronavirus, am solicitat autorităților competente efectuarea de testări pentru anumite categorii de persoane care vin în contact cu mai multi cetățeni. Astfel, astăzi dimineață (marți 28 aprilie) au fost recoltate probe de la un număr de 20 de persoane: 5 medici și 6 asistente de la Centrul de permanență, de la două asistente comunitare și de la 7 angajați ai Primăriei, persoane care intră cel mai des în contact direct cu cetățenii”, arată primarul din Fărcașa.

Primele teste în rândul angajaților Eaton (10 persoane) au fost deja efectuate pentru și au avut același rezultat: negativ. De asemenea, 5 angajați ai firmei Hagero au fost și ei testați, nefiind infectați cu virusul.

Conform declarației directorului general al Eaton Fărcașa (Pamela Pop) pentru ActualMM, toți angajații fabricii care vor dori să își facă testul pentru COVID-19 o vor putea face pe cheltuiala firmei. Astfel, ne așteptăm ca un număr mare de testări să fie efectuate în perioada următoare.

De asemenea, s-au luat măsuri importante de dezinfecție a spațiilor din fabrică, dar și a microbuzelor și autobuzelor care îi transportă pe angajați.

Până în acest moment avem 2 serii de testări organizate de noi în colaborare cu Spitalul de Boli Infecțioase, pentru detectarea SAR-Cov2. Aș vrea să specific că aceste teste sunt singurele testări care au rezultat concludent (nu sunt teste rapide din sânge). Noi am ales să testăm în forma cea mai avansată, chiar dacă cea mai costisitoare. Toate rezultatele au ieșit negativ. Continuăm și săptămâna viitoare cu testările, toate în funcție de capacitatea oferită de Aparatura Spitalului“, a declarat directorul general al Eaton Sârbi, Pamela Pop, pentru ActualMM.ro

De asemenea, doamna Pop ne-a mai spus că situația de la fabrică s-a mai domilit, iar angajații sunt liniștiți acum că au început testările.

Situatia in fabrica este buna, angajatii fiind linistiti. Lucram cu capacitate de productie mai restransa pentru cateva zile. De la jumatatea lui Mai vom schimba si creste capacitatile de productie, avand si suportul fabricilor Eaton partenere“, a mai declarat Pamela Pop.

Adrian Barbur

Sursă foto: Comuna Fărcașa Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA