spot_img
AcasăEvenimentSportCosta a fost demis, Andone a preluat conducerea tehnică a feroviarilor!

Costa a fost demis, Andone a preluat conducerea tehnică a feroviarilor!

DISTRIBUIȚI

Umilinţa cu Rapid i-a determinat pe şefii lui CFR să se despartă de Jorge Costa. Arpad Paszkany a apelat la Ioan Andone (52 de ani), tehnicianul care a realizat primul event al trupei clujene, în 2008.
Primul reflex al lui Paszkany sîmbătă seara a fost să-şi apere antrenorul. „Am asistat la discuţia dintre antrenor şi jucători, înaintea meciului. Una se predă şi alta se pune în practică”, a spus finanţatorul ardelenilor. Ieri, Paszkany a convocat o şedinţă cu preşedintele Iuliu Mureşan şi ceilalţi acţionari, ce a durat în jur de 4 ore.

Iniţial, s-a votat pentru continuitate, dar au fost voci care au insistat pentru schimbarea lui Costa. „Echipa n-a jucat nimic în 2012. Dacă vom continua aşa riscăm să pierdem campionatul”, au spus contestatarii portughezului. Apoi, Paszkany a pus mîna pe telefon şi l-a sunat pe Ioan Andone. „Ando, vreau să lucrăm din nou împreună. Vino la Cluj, ajută-mă!”, i-ar fi spus Arpad. Tehnicianul a dat un răspuns afirmativ. „Fălcosul” va semna un contract valabil pînă la finalul campionatului, cu posibilitate de prelungire pe încă un an.

Andone va regăsi în vestiarul lui CFR puţini dintre jucătorii cu care a cîştigat campionatul în 2008. Stăncioiu, Cadu, Mureşan, Peralta şi Panin sînt fotbaliştii care au mai lucrat cu Ando la Cluj. Fostul tehnician al lui Dinamo are însă o legătură puternică şi cu portughezul Cadu. Liderul vestiarului a spus mereu că Andone a fost cel mai bun antrenor cu care a lucrat în România. Lusitanul a reacţionat imediat după demiterea antrenorului, în 2008: „Plecarea lui nea Ando ne-a dărîmat psihic!”.

„Ne-am înţeles telefonic, luni merg la Cluj să semnăm contractul”
Ioan Andone (conform GSP TV)

„Ne-a căzut foarte greu umilinţa cu Rapid. Am luat hotărîrea să facem o schimbare şi cea mai bună soluţie era Andone. Eu sper să luăm campionatul. Cu acest şoc şi priceperea, experienţa lui Ando, cred că vom reuşi. A văzut toate meciurile noastre, cunoaşte echipa”
Iuliu Mureşan (la televiziunea sportro)
„Regret că l-am înlocuit pe Andone chiar înainte de debutul în grupele Ligii. Asta regret din toată inima, Ando a fost singurul antrenor cu care am avut o relaţie de amiciţie, personală. Cine ştie?, poate n-au intrat zilele în sac şi într-o bună zi vom fi din nou în Champions League, cu Ando antrenor!” (Arpad Paszkany, în urmă cu o săptămînă, în GSP)

13 echipe a antrenat Andone în cariera lui. Antrenorul a lucrat şi în străinătate, în Cipru, Bulgaria sau Emiratele Arabe Unite

11 antrenori a schimbat Paszkany în 8 ani, de cînd a preluat echipa. Andone e singurul dintre ei care a fost readus pe banca echipei

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA