AcasăEvenimentSportCORUPȚIE ÎN TENIS – Zeci de persoane au fost arestate din cauza...

CORUPȚIE ÎN TENIS – Zeci de persoane au fost arestate din cauza meciurilor trucate

DISTRIBUIȚI

CORUPȚIE ÎN TENIS Autorităţile se implică din ce în ce mai mult în tenis din cauza meciurilor trucate pentru câştiguri fabuloase la pariuri. Ultima descindere s-a petrecut în Spania, acolo unde oamenii legii au arestat zeci de oameni. Jandarmii iberici au arestat 34 de persoane care ar avea legături cu o organizaţie clandestină de aranjare a meciurilor de tenis din circuitul ITF pentru pariuri online.

Potrivit El Pais, între persoanele reţinute se află şi jucători, cu vârste între 17 şi 30 de ani şi cu clasare ATP între locurile 800 şi 1.400. Un jucător semiprofesionist avea rolul de a contacta alţi jucători ce urmau să dispute meciuri aflate în programul caselor de pariuri şi de a-i convinge pe aceştia să piardă un anumit set. Garda Civilă spaniolă are informaţii că au fost trucate meciuri la 17 turnee, din Sevilla, Huelva, Tarragona şi Madrid, dar şi în Portugalia, la Porto. Organizaţia era coordonată de la La Coruna de un fost jucător profesionist, în vârstă de 35 de ani, anunţă news.ro.

Investigaţiile au început la Madrid, după o sesizare a Tennis Integrity Unit (TIU), organismul care luptă împotriva corupţiei din tenis. El Pais mai notează că este posibil ca şi alte persoane să fie reţinute în viitor în acest caz.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA