AcasăEvenimentCorpul de control al Prefecturii, în control la Primăria Borşa: Secretarul primăriei,...

Corpul de control al Prefecturii, în control la Primăria Borşa: Secretarul primăriei, luat în vizor

DISTRIBUIȚI

Corpul de Control al Instituţiei Prefectului va face în data de 4 februarie o serie de verificări la Primăria Borşa, ca urmare a unor sesizări venite pe adresa instituţiei.

Sesizările fac referire la încălcarea legii de către o serie de funcţionari publici din cadrul primăriei, inclusiv secretarul Primăriei Borşa, Maria Mihali. Aceasta din urmă apare într-o fotografie în care joacă rolul de primar (când îl numeşte cetăţean de onoare pe fostul primar al oraşului Borşa, Roman Petre), lucru interzis de lege.

“În 4 februarie plecăm în control acolo.  Am câteva sesizări legate de activitatea unor funcţionari publici în domeniul politic, am câteva acţiuni legate de nerespectarea legii 215 şi sunt pe rol activităţile de la finele anului 2013. Astea sunt activităţile corpului de control şi juriştilor de la  Instituţia  Prefectului. Sunt nişte sesizări scrise, punctuale şi o să îi luăm pe fiecare la litera şi respectarea legii.

Cât priveşte acele fotografii, cu secretara care face pe primarul, acolo este o încălcare  gravă a legii. Cel puţin asta rezultă din discuţiile avute cu juriştii mei. Este chiar penală. Articolul 241 din Codul Penal. Eu cred că la Borşa trebuie să am discuţii cu fiecare în parte. Dacă nu îşi respectă fişa postului acolo, eu cred că ei ar trebui să aibă discuţii cu mine, nu eu cu ei”, a declarat Anton Rohian, pentru 2.actualmm.ro.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA