spot_img
AcasăAdministrațieCORONAVIRUS MARAMUREȘ - Peste 2.000 de borșeni se întorc din zonele afectate...

CORONAVIRUS MARAMUREȘ – Peste 2.000 de borșeni se întorc din zonele afectate de coronavirus, din Italia

DISTRIBUIȚI

CORONAVIRUS MARAMUREȘ Peste 2.000 de borșeni urmează să ajungă zilele următoare în Maramureș, din zonele afectate de coronavirus din Italia. În pare pare, este vorba despre maramureșeni din zona Lombardia.

Autoritățile maramureșene, respectiv Direcția de Sănătate Publică și Instituția Prefectului au dispus, cu această ocazie, o serie de măsuri menite să mențină starea de siguranță. Mai precis, autoritățile au pregătit trei puncte de carantinare unde cei care vin din zonele afectate de coronavirus vor fi ținuți sub supraveghere timp de 14 zile. Perioada de carantină s-ar putea schimba, având în vedere noile informații de la Wuhan, China, unde există persoane a căror perioadă de incubație a virsului a durat până la 27 de zile.

Cele trei locații în care vor fi ținuți în carantină oamenii se află în zona Baia Mare, în zona Sighetul Marmației și în zona Valea Chioarului. Potrivit Instituției Prefectului, locațiile exacte nu se pot face publice, pentru a nu creea diverse situații nedorite. În același timp, autoritățile nu au făcut publice nici informațiile privind capacitatea celor trei locații, respectiv numărul de persoane care pot fi ținute în carantină, în total.

Informația cum că un număr mare de maramureșeni din Italia se întorc în țară, de frica virusului, a băgat spaima și în maramureșeni. În Baia Mare, spre exemplu, există farmacii unde nu se mai găsesc măști de protecție. De asemenea, prețul acestora s-a mărit, în unele locuri, chiar și cu 800%.

Conform surselor ActualMM.ro, un număr mare de maramureșeni din zonele afectate de virus, din Italia, vor alege să călătorească cu mașinile și nu cu avionul. De asemenea, se pare că printre aceste persoane ar fi unii care vor să declare la frontieră că vin din alte părți ale europei, pentru a evita carantina.

Potrivit prefectului județului Maramureș, Nicolae Silviu Ungur, o familie cu patru persoane (doi adulți și doi copii) au ajuns din Italia în România aseară. Cele patru persoane nu s-au întors din zonele afectate de coronavirus.

Date fiind aceste circumstanțe, facem apel la cetățenii care se întorc din Italia să dea informații corecte autorităților la intrarea în țară, acestea fiind absolut necesare pentru a păstra un climat sigur, iar România să rămână o țară neafectată de pandemie. De asemenea, dacă cunoașteți persoane care urmează să vină în România din zonele afectate de coronavirus, nu ezitați să alertați autoritățile.

Știre în curs de actualizare.

 

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA