AcasăNews AlertCORONAVIRUS MARAMUREȘ - Număr RECORD de noi infectări și morți în ultimele...

CORONAVIRUS MARAMUREȘ – Număr RECORD de noi infectări și morți în ultimele 24 de ore. Încă un liceu închis în Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Record negativ de noi infectări, dar și de persoane decedate din cauza COVD-19 în ultimele 24 de ore atât la nivel național cât și în Maramureș.

5 morți în Maramureș în doar 24 de ore

Azi s-a înregistrat cel mai mare număr de noi infectări în Maramureș de la începutul pandemiei. Autoritățile au anunțat nu mai puțin de 128 de teste pozitive. Un record a fost înregistrat și cu privire la numărul de persoane infectate decedate în județ într-o singură zi. 5 persoane, una chiar din categoria de vârstă 40-49 de ani și-au pierdut viața. Dintre acestea, doar două persoane erau intubate în secția de ATI.

Important de precizat este că incidența cazurilor crește alarmant în Maramureș. În aceste momente, la nivel de județ avem o medie de 1,55 cazuri la 1.000 de locuitori.

Peste 4.900 de cazuri noi la nivel național și 98 de decese

Nici la nivel național situația nu stă mai bine. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4.902 noi infectări, iar 98 de persoane și-au pierdut viața. În aceste momente, în țară există 778 de persoane internate în secțiile de ATI.

Liceul Economic din Baia Mare, închis

Tot azi, autoritățile au anunțat închiderea unui liceu din Baia Mare pentru o perioadă de 14 zile. Decizia a fost luată după ce un număr de 3 elevi ai unității de învățământ au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să comunice confirmarea a trei elevi infectați cu SARS-CoV-2 de la Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” Baia Mare. Se efectuează ancheta epidemiologică și au fost dispuse măsurile specifice de protecție a personalului angajat și a elevilor. S-a procedat la dezinfecția unității de învățământ. Cursurile la unitatea de învățământ sunt suspendate pentru o perioadă de 14 zile și se vor desfășura exclusiv online. Reiterăm, solicitarea către cetățeni de a respecta măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică și Direcția de Sănătate Publică Maramureș pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

 

Adrian Barbur/ ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA