AcasăsiugariuCOROIENI - A fost construit un modern centru social pentru persoanele în...

COROIENI – A fost construit un modern centru social pentru persoanele în vârstă

spot_img

DISTRIBUIȚI

COROIENI Preasfințitul Părinte IUSTIN Episcopul Maramureșului și Sătmarului, însoțit de primarul Gavril Ropan, Pr. Claudiu Tuns, Arhid. Teodosie Bud și Arhim. Ioachim Tomoiagă, a vizitat Centrul Social de pentru îngrijirea persoanelor în vârstă din Comuna Coroieni.

Acest Centru Social este construit de către Primăria Comunei Coroieni în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului pe fonduri europene. Face parte din proiectele integrate cu componentă prioritară și este destinat persoanelor vârstnice cu probleme sociale. Are o capacitate de cazare pentru 40 de persoane, cu toate spațiile aferente: capelă pentru consiliere spirituală; sală de mese și bucătărie; sală de conferințe; cabinete medicale; saloane; cabinete specifice pentru personal; etc.

În momentul de față se lucrează la ultimele finisaje și dotări interioare ale Centrului Social care în data de 30 noiembrie a.c. va fi dat în folosință și va fi administrat de către Episcopia Maramureșului și Sătmarului în parteneriat cu Primăria Coroieni.

d5705f2894404cd0b3caf31fbb45218e

Un amănunt care trebuie subliniat este faptul că, atât construcția cât și toate dotările interioare sunt după ultimele norme europene și cele mai ridicate standarde de confort ale vremurilor în care trăim. Este suficient să menționăm că locuințele sunt de tip garsonieră, cu baie proprie, bibliotecă, frigider, televizor și acces la internet. Putem spune, întăriți în convingerea că nu greșim, că este unul dintre primele centre sociale de asemenea factură din toată țara.

Acest grandios proiect și rezultatul său, au fost posibile datorită implicării responsabile și energice de care a dat dovadă administrația locală, care are o aplecare deosebită față de problemele sociale. Datorită acestei inițiative filantropice, peste 40 de persoane în vârstă își vor găsi liniștea și bucuria bătrâneților, iar prin trecerea sub patronajul și administrarea Episcopiei, acest așezământ nu-și va schimba niciodată destinația, ci va rămâne pentru totdeauna o casă a „Bunului Samarinean” care va ocroti pe cei abandonați, săraci, bolnavi și singuri, oferindu-le o bătrânețe fericită.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA