AcasămodeleCOPIL DIN FLORI – O femeie și-a abandonat în spital bebelușul născut...

COPIL DIN FLORI – O femeie și-a abandonat în spital bebelușul născut prematur

spot_img

DISTRIBUIȚI

În urmă cu mai bine de o săptămână, o femeie de 37 de ani din comuna Bistriţa-Bârgăului şi-a abandonat copilul născut prematur, după ce a ascuns sarcina de familie şi apropiaţi. Motivul care a determinat-o pe femeie să-şi lase pruncul în spital este că aceasta a vrut să evite „ruşinea” adusă de un copil din flori.

În multe localităţi rurale din Bistriţa-Năsăud, gura satului este mai presus de instinctul de mamă. O confirmă şi Teodor Sângeorzan, şef serviciu în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud, care spune că multe tinere necăsătorite îşi abandonează copiii în spital pentru că nu sunt primite acasă cu un copil „din flori” sau nu vor să fie arătate cu degetul în comunitate.

„Din păcate la ţară sunt tot felul de cutume. Adesea nu sunt acceptate în familie mămicile necăsătorite care fac un copil. Asta se întâmplă mai ales în cazul tinerelor”, explică Teodor Sângeorzan.

În urmă cu mai bine de o săptămână o femeie de 37 de ani din comuna Bistriţa-Bârgăului a confirmat şi ea faptul că e mai important ce spune lumea decât instinctul de mamă. În data de 7 ianuarie, aceasta a ajuns la spital, unde a adus pe lume un copil prematur.

Femeia a inventat o altă afecţiune medicală pentru a justifica internarea în spital  Femeia, care este divorţată şi mai are doi copii cu bărbaţi diferiţi, de 14 şi  respectiv 17 ani, şi-a ascuns sarcina de apropiaţi şi familie, iar când i-a venit sorocul le-a spus acestora că se simte rău din cauza problemelor avute cu glanda tiroidă.

Ajunsă la spital, femeia a născut, iar după câteva ore a dispărut din unitatea medicală fără să sufle un cuvânt, deşi copilul era prematur şi avea nevoie de toată atenţia şi dragostea mamei sale.

Mai mult, ajunsă în comuna în care locuieşte, aceasta nu le-a spus nimic rudelor sale despre cele întâmplate, menţinând povestea iniţială, potrivit căreia problemele cu glanda tiroidă au trimis-o la spital.  Aceasta a pus şi creşterea în greutate din ultima vreme pe seama glandei tiroide.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă confirmă că femeia şi-a abandonat copilul în unitatea medicală, iar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a început o anchetă în acest sens.

„În astfel de cazuri, imediat ce mama e identificată, încercăm să integrăm copilul în familie. Dacă nu se poate, îl vom integra în reţeaua de asistenţi maternali”, mai spune Teodor Sângeorzan.   Apropiaţii spun însă că femeia nici nu ia în calcul să-şi ia acasă copilul, aceasta nerecunoscând nici măcar că a fost însărcinată. Motivul pentru care aceasta a hotărât să renunţe la prunc, dezvăluit de apropiaţi, este incredibil: proaspăta mama vrea să evite „ruşinea” adusă de un copil din flori. (adevarul.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA