Acasăsinucidere maramuresCONTURI FALSE - Români închiși pentru fraudă pe Internet. Prejudiciu de jumătate...

CONTURI FALSE – Români închiși pentru fraudă pe Internet. Prejudiciu de jumătate de milion de lire sterline

DISTRIBUIȚI

Membrii români ai unei bande de infractori au creat un prejudiciu de 450.000 de lire sterline în urma unei fraude de proporții pe Internet căreia i-au căzut victime mai multe persoane.

Potrivit publicației Ham&High, în luna noiembrie a anului trecut, Roxana Trușcă, 28 de ani, Mădălin Popescu, 34, Florin Drăghici, 25, Mihai Cercelaru, 35, și Cristian Calistrache, 31, au creat conturi pe e-bay unde puneau la vânzare automobile, camionete si caravane, toate inexistente.

În doar câteva zile au reușit să strângă 450.000 de lire sterline în conturi despre care poliția spune că au fost create cu acte false.

Infractorii acționau foarte simplu: după ce primeau banii, îi transferau în alt cont, după care tăiau orice legătură cu cumpărătorii.

În casa românilor, din Finchley Road, în apropiere de Golders Green, a fost găsită o adevărată „fabrică de cărți de identitate false”.

Cei cinci urmează și-au primit pedepsele, după ce toți au pledat vinovat la acuzațiile ce li s-au adus.

Procurorul a declarat în timpul procesului că ofertele făcute de români pe e-bay erau deosebit de atractive, iar mulți oameni și-au pierdut agoniseala de o viață.

Potrivit sursei citate, infractorii creaseră 177 de conturi bancare în România, pe numele a 200 de persoane. Judecătorul a spus că toți cei condamnați au avut roluri executive în banda infracțională, niciunul nu a acționat ca o marionetă.

Astfel, Mădălin Popescu, aflat de zece ani în Marea Britanie, a primit 5 ani de pușcărie, prietena lui Trușcă, a luat trei ani și opt luni, Cercelaru – doi ani și jumătate, Drăghici – trei ani și jumătate, iar Calitrache – trei ani și șapte luni de închisoare.

Sursa: ziarulromanesc.net

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA