Acasăsinucidere maramuresCONTROVERSE - Președintele Ungariei a promulgat legea care ar putea duce la...

CONTROVERSE – Președintele Ungariei a promulgat legea care ar putea duce la închiderea universității lui George Soros

spot_img

DISTRIBUIȚI

CONTROVERSE Președintele Ungariei, Janos Ader, a promulgat luni o lege controversată care stabilește noi cerințe pentru universitățile străine și care ar putea duce la închiderea Universității Central-Europene (CEU), instituție finanțată de miliardarul american de origine ungară George Soros, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Într-o declarație acordată agenției de presă MTI, Ader și-a exprimat convingerea că noua lege nu încalcă libertatea academică și legislația internațională. El a cerut guvernului de la Budapesta să discute cu universitățile pașii de urmat.

În ciuda protestelor publice, legea a fost promulgată de executivul condus de premierul Viktor Orban după o procedură rapidă. Actul normativ prevede nerecunoașterea diplomelor emise de instituții de învățământ străine care nu au corespondent în țările de origine ale respectivelor instituții.

În capitala Ungariei, zeci de mii de manifestanți i-au cerut duminică președintelui să nu promulge legea. Termenul pentru semnătura prezidențială expira luni, la miezul nopții.

citeşte şi MITING DE AMPLOARE – Zeci de mii de persoane au ieşit pe străzile Budapestei în semn de susţinere a unei universităţi înfiinţate de Soros

CEU, cu predare în engleză, s-a deschis la Budapesta în 1991.

sursa INFO

sursa FOTO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA