spot_img
AcasăEvenimentCONTROALE - Zeci de angajatori din domeniul alimentaţiei publice dar şi hotelier,...

CONTROALE – Zeci de angajatori din domeniul alimentaţiei publice dar şi hotelier, găsiţi cu nereguli de inspectorii ITM

DISTRIBUIȚI

În perioada 9 noiembrie și 3 decembrie, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Maramureș au efectuat o serie de acţiuni de control în hotelurile și restaurantele din județ. Fiind o campanie desfășurată la nivel național, aproape toți angajatorii de profil au fost supuși verificărilor pe partea de Sănătate și securitate în muncă (SSM) și Relații de muncă (RM).


Referitor la securitatea și sănătatea în muncă, inspectorii de la ITM au controlat 121 de agenți economici, la care au depistat 156 de nereguli. În consecință, 106 angajatori au fost sancționați, aplicându-se un număr total de 149 de avertismente și șapte amenzi.

Printre deficiențele depistate în urma verificărilor sunt instalațiile electrice deficitare (prize ce prezentau risc de electrocutare), instruire deficitară sau incompletă etc. Totalul amenzilor aplicate de inspectori pe partea de securitate a muncii se ridică la suma de 45.000 lei.În ceea ce privește sectorul relațiilor în muncă, acțiunea de control a ITM a vizat 142 de angajatori, dintre care 29 au fost sancționați. S-au aplicat 38 de sancțiuni, dintre care una pentru muncă la negru.

Majoritatea angajatorilor nu au respectat dispozițiile legale privind munca de noapte, cea suplimentară sau repausul, în timp ce la alții s-au descoperit registre revisal completate cu date eronate. Cuantumul amenzilor aplicate a fost de 50.100 lei.
Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA