AcasăAlteleEconomicCONTROALE - Inspectorii sanitar- veterinari vor efectua controale în zonele turistice

CONTROALE – Inspectorii sanitar- veterinari vor efectua controale în zonele turistice

DISTRIBUIȚI

Conducerea Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus structurilor teritoriale desfăşurarea unor controale cu tematică specifică în zonele de agrement şi în localităţile de interes turistic, odată cu începerea sezonului estival.

Astfel, în perioada 15 iunie – 31 august 2016, la nivelul fiecărei DSVSA judeţene se vor constitui echipe de inspectori care vor desfăşura controale oficiale în unităţile de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării şi controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.

Aceste controale oficiale vizează identificarea şi retragerea de la comercializarea către consumatorul final a produselor alimentare ce prezintă un risc pentru sănătatea publică.

În această perioadă, controalele ANSVSA vor viza condiţiile de igienă în care funcţionează unităţile de alimentaţie publică, pizzeriile, cantinele, unităţile tip catering, cofetăriile, patiseriile, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, pensiunile turistice, unităţile de tip hipermarket şi supermarket şi magazinele alimentare, respectarea cerinţele generale de igienă a alimentelor; respectarea cerinţelor pentru înregistrarea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor de vânzare cu amănuntul .

Sursa: capital.ro

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA