spot_img
AcasăActualitateCONTROALE ÎN MARAMUREȘ - 100 de săli de pariuri și jocuri de...

CONTROALE ÎN MARAMUREȘ – 100 de săli de pariuri și jocuri de noroc s-au trezit cu polițiști și jandarmi la ușă. Amenzile s-au ridicat la 129 de mii de lei

spot_img

DISTRIBUIȚI

Polițiștii maramureșeni, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, au efectuat pe tot parcursul lunii februarie controale la sălile și incintele de exploatare a jocurilor de noroc și pariuri sportive cu puncte de lucru pe raza județului.

Modalitatea de organizare și realizare a pazei și protecției bunurilor, verificarea funcționalității sistemelor tehnice de protecție și de alarmare împotriva efracției, dar și respectarea cerințelor minimale de securitate conform prevederilor legale în vigoare au fost câteva dintre aspectele verificate de polițiști. De asemenea s-au testat timpii de intervenție a echipajelor de monitorizare și intervenție, precum și dotarea și echiparea agenților de intervenție.

În concret, de la începutul lunii februarie până în prezent au fost efectuate controale la 96 de obiective care își desfășoară activitatea pe raza județului Maramureș. Verificările efectuate au relevat că o parte dintre acestea nu aveau implementate toate măsurile stabilite în Analiza de risc la securitatea fizică a obiectivelor, altele nu aveau implementate cerințe minimale de securitate.

Abaterile constatate în cadrul acțiunii, cât și alte nereguli privind aspecte în domeniul sistemelor de securitate constatate de polițiști în perioada menționată s-au materializat prin aplicarea a 58 de sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr. 333/2003 și ale H.G. nr. 301/2012. Valoarea amenzilor aplicare a fost de 129.000 lei. Totodată, cu ocazia controalelor, au fost stabilite măsuri și termene de remediere a deficiențelor constatate, dar și instruiri ale personalului în vederea sporirii vigilenței și capacității de reacție în situația comiterii de infracțiuni contra patrimoniului.

 

Polițiștii subliniază faptul că măsurile de securitate descurajează activitatea infracțională și trebuie implementate în fiecare obiectiv, conform prevederilor legale! Având în vederea necesitatea implementării cerințelor minimale și implicit combaterea infracționalității specifice, polițiștii maramureșeni vor continua activitățile de verificare în domeniul sistemelor de securitate privată.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA