AcasăAlteleEconomicCONTROALE - Alimentele importate din UE, verificate din punct de vedere al...

CONTROALE – Alimentele importate din UE, verificate din punct de vedere al calității

DISTRIBUIȚI

CONTROALE Controale ample în magazinele din România, în cazul produselor aduse din Uniunea Europeană şi care ar conţine ingrediente ieftine, de proastă calitate, care nu sunt trecute pe etichete.

CONTROALE Verificările au fost demarate după ce asociațiile de protecția consumatorilor și unele guverne au reclamat că unii producători folosesc ingrediente mai ieftine în produsele destinate Europei Centrale și de Est. Acest lucru este permis în prezent, însă totul trebuie trecut pe ambalaje, scrie Digi 24.

Bogdan Pandelică, preşedintele ANPC: „La începutul lunii martie împreună cu Ministerul Agriculturii şi cu Autoritatea Sanitar Veterinară s-a creat o Comisie mixtă interinstituţională formată din specialişti de la ANPC, MADR şi ANSVSA, comisie care o să analize o serie de tipuri de produse, pe categorii de produse, comisie care va înainta un raport preliminar la sfârşitul acestei săptămâni.

În urma acestui raport, vom asista care este poziţia acestei comisii vizavi de produsele evaluate, iar lunea viitoare, va fi o conferinţă de presă la Ministerul Agriculturii, cred că în jurul orei 12, dar legat de aceste detalii probabil că vom mai vorbi în timpul acestei săptămâni.

S-au luat în discuţie, în general, categoriile mari de produse. Produse şi preparate din carne, produse şi preparate din lapte, peşte, legume şi fructe şi o serie de alte tipuri de produse care stau la baza alimentaţiei consumatorului român care să ateste cumva şi să evalueze dacă produsele sunt conforme, produsele puse pe piaţa din România.

Nu vorbim de produsele făcute de producătorii români, ci produse care sunt aduse intracomunitar”.

sursa INFO

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA