AcasăActualitate112CONTRABANDĂ - Mii de pachete de țigări depistate la frontiera de nord...

CONTRABANDĂ – Mii de pachete de țigări depistate la frontiera de nord a României

spot_img

DISTRIBUIȚI

În 2 iunie, în jurul orei 10.45, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vicovu de Sus, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat două persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcția localității Vicovu de Sus, transportând colete voluminoase.
Imediat s-a trecut la urmărirea şi somarea prin voce a celor în cauză, însă aceștia nu s-au supus încercând să fugă, fapt pentru care polițiștii de frontieră au tras, conform prevederilor legale în vigoare, un foc de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii au fost reţinuţi doi tineri, cetăţeni ucraineni, identificați ulterior ca fiind P. Mikola, în vârstă de 19 ani şi P.V. de 17 ani.

În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit două colete, învelite în folie de culoare neagră, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 1.500 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 15.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi ucraineni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă.

Totodată, au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Tot joi, 2 iunie, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat pe raza localității Rona de Sus, pe dealul Măgura, mai multe persoane de sex masculin care transportau spre interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, dar in momentul în care bărbații au observat patrula poliției de frontieră au abandonat coletele dispersându-se în pădure. Oamenii legii au procedat la supravegherea și cercetarea zonei, iar la scurt timp a fost identificată o persoană implicată în activitatea infracțională Andrei D., în vârstă de 24 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, care a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În zonă au fost descoperite 14 colete care conțineau cantitatea de 8.400 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 76.000 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
Cercetările se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, pe numele lui Andrei D. fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Tot joi, 2 iunie, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău a oprit pentru control, pe DN 19, un autoturism marca Opel, condus de Gabor B., de 29 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

Cu ocazia efectuării controlului, în portbagajul mașinii a fost descoperit un bax cu țigări, fapt pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma controlului amănunțit efectuat au fost descoperite 500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 4.500 lei.
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.
De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA