Acasăsinucidere maramuresContinuă Campania de prevenire a furturilor din locuinţă, din auto şi...

Continuă Campania de prevenire a furturilor din locuinţă, din auto şi a tâlhăriilor „INFRACTORII TE POT CUNOAŞTE MAI BINE DECÂT CREZI”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Un mare număr de furturi din auto sunt comise din cauza neglijenţei proprietarilor prin neasigurarea portierelor autoturismelor sau lăsarea unor obiecte sau genţi în maşină. Perioada caniculară îi determină pe unii cetăţeni să ignore măsurile de protecţie chiar şi atunci când sunt în locuinţă; ei lasă ferestrele deschise oferind prilejul hoţilor de a acţiona. Există o categorie de hoţi care fură ocazional, aceştia profitând de faptul că în holul locuinţelor lăsate cu uşile descuiate se găsesc lucruri de valoare cum ar fi poşete, genţi, portofele pe care le iau cu uşurinţă şi apoi pleacă nevăzuţi de nimeni.

O altă modalitate de însuşire a bunurilor este prin smulgerea acestora, fie a telefoanelor mobile sau a lănţişoarelor de la gâtul victimelor, fie a poşetelor, genţilor, sacoşelor sau a banilor din mâinile proprietarilor. Suspecţii acţionează rapid, venind în fugă din spatele victimei sau apropiindu-se din sens opus şi smulgând obiectul vizat. Întrucât faptele sunt comise în spaţii deschise, suspecţii au posibilitatea de a se îndepărta cu uşurinţă de victimă, pierzându-se în mulţime sau dispărând pe străduţe lăturalnice, înainte ca victima să poată reacţiona.

Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi Poliţia de Proximitate Baia Mare au continuat desfăşurarea de activităţi preventive în cadrul  Campaniei „INFRACTORII TE POT CUNOAŞTEMAI BINE DECÂTCREZI”. Poliţiştii au distribuit ieri pliante în cartierul Săsar cetăţenilor prezenţi în zona străzilor I.L. Caragiale, Dimitrie Cantemir şi Victoriei. Totodată ei au fost informaţi cu privire la cauzele producerii furturilor din locuinţă, din auto, a tâlhăriilor, precum şi cu privire la modalităţile de protecţie a bunurilor personale.

Tot ieri, la sediul Centrului Comunitar „RIVULUS PUERIS” din Baia Mare,  poliţiştii au organizat şi desfăşurat o acţiune de prevenire.

Ţinând cont de faptul că riscul de victimizare al persoanelor în vârstă este unul ridicat, poliţiştii i-au invitat pe aceştia la o discuţie pe tema infracţionalităţii. Pensionarii au răspuns în număr mare invitaţiei şi au aflat de la poliţişti cum pot să preîntâmpine diverse evenimente negative. Au fost abordate atât teme privind prevenirea furturilor, tâlhăriilor şi a înşelăciunilor cât şi probleme cu care se confruntă tinerii (consumul de alcool,  lipsa de respect faţă de persoanele mai în vârstă etc.).

Cei prezenţi au primit afişele şi pliantele cu recomandări preventive ale Campaniei „INFRACTORII TE POT CUNOAŞTEMAI BINE DECÂTCREZI”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA