spot_img
AcasăActualitateSocialCONTESTAŢII - O treime dintre notele de bac au fost contestate

CONTESTAŢII – O treime dintre notele de bac au fost contestate

DISTRIBUIȚI

CONTESTAŢII  Sute de candidaţi maramureşeni au depus contestaţii la notele primite la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă.

CONTESTAŢII  Asta după ce mai puţin de o treime dintre cei care au susţinut examenul au reuşit să obţină medii de promovare. În Maramureş, 317 note au fost contestate, după cea de-a două sesiune a examenului de bacalaureat.

Potrivit oficialilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş cele mai multe contestaţii, respectiv 80 au fost depuse la limba română profilul real. În listă urmează matematica (profilul tehnologic) cu 49, biologia, cu 46 de contestaţii şi anatomia cu 24.

Au fost contestate notele la 317 lucrări, notele iniţiale. Este un număr pe care noi nu îl considerăm mare, raportat la rezultatele obţinute în această sesiune. Lucrările au fost resigilate şi au fost trimise prin delegaţi ai comisiei judeţene la Centrul Regional de Contestaţii, unde urmează să fie reevaluate, în zilele de 30 şi 31 august”, a arătat Adriana Meşter purtător de cuvânt la ISJ Maramureş.

Conform statisticilor întocmite, cei mai mulţi dintre candidaţii care şi-au pus speranţa într-o nouă recalculare a notelor sunt cei care nu au avut medii de promovare şi, în special, cei cu medii cuprinse între 4 şi 5.99.

Reamintim că sub un sfert dintre cei care au participat la examenul de toamnă al maturităţii au reuşit să-l şi treacă. Se consideră promovaţi cei care obţin la toate disciplinele de concurs note peste 5, iar media generală este de minim 6.

Conform calendarului sesiunii de toamnă a Bacalaureatului, rezultatele finale urmează să fie făcute publice în cursul zilei de 1 septembrie.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA