AcasăActualitateCONTESTAȚIE – Magistrații de la Curtea de Apel Cluj judecă contestația depusă...

CONTESTAȚIE – Magistrații de la Curtea de Apel Cluj judecă contestația depusă de Cătălin Cherecheș la menținerea măsurii controlului judiciar și interzicerea exercitării funcției de primar

spot_img

DISTRIBUIȚI

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș s-ar putea întoarce la conducerea orașului. Astăzi, 3 aprilie, pe masa judecătorilor Curții de Apel Cluj s-a aflat contestația depusă de către primarul ales la decizia Tribunalului Cluj prin care i-a fost prelungită măsura controlului judiciar.

 

De asemenea, judecătorii clujeni trebuie să se pronunțe și vizavi de contestația depusă de către Cătălin Cherecheș la hotărârea instanței de a nu își exercita mandatul de primar, mandat care i-a fost conferit în urma alegerilor locale din 5 iunie 2016. Magistrații clujeni au decis ca hotărârea să rămână în pronunțare.

Prin motivarea depusă la contestație, Cătălin Cherecheș a arătat prin avocata sa, Dorina Gherman, faptul că există o gravă încălcare a dreptului său la muncă, un drept constituțional. Cu atât mai mult cu cât primarul ales al municipiului Baia Mare și-a depus jurământul pentru noul mandat în data de 18 iulie, însă nu a putut să își exercite funcția nici măcar o zi. De la data depunerii jurământului și până în prezent, funcția de primar este exercitată cu titlu interimar de către unul dintre viceprimarii municipiului Baia Mare, lucru care îi nemulțumește pe băimăreni. Aceștia din urmă au solicitat în repetate rânduri ca funcția de conducere să o dețină persoana pe care au votat-o, respectiv Cătălin Cherecheș.

În susținerea motivării, avocatul lui Cătălin Cherecheș arată și faptul că denunțătorul Șpan Cristian a dat deja o declarație parțială în fața instanței, urmând ca la termenul din 7 aprilie apărătorii să poată formula întrebările pentru acesta. Această măsură a controlului judiciar are efecte doar împotriva lui Cătălin Cherecheș și nu are rol de a proteja bunul mers al procesului, având în vedere că martorul denunțător a mers în emisiuni televizate imediat după ce a dat declarații în fața instanței. Acesta a influențat astfel într-un mod major procesul, opinia publică și martorii din dosar, lucru pentru care va trebui să răspundă din perspectivă legală.

Decizia la contestația dată de Tribunalul Cluj a rămas în pronunțare, hotărârea magistraților de la Curtea de Apel Cluj urmând a fi definitivă în acest caz.

Ca dată certă de reluare a funcției sale de primar, Cătălin Cherecheș va putea să își exercite mandatul cel mai probabil după ce patru angajați ai Primăriei Baia Mare, la care primarul ales are interdicție impusă prin măsura controlului judiciar, vor da declarații în fața instanței. Cei patru sunt martori în dosar, iar în fața procurorilor au dat declarații neîncriminatoare la adresa lui Cătălin Chrecheș.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA