AcasăLifestyleConteaza varsta pentru implanturi dentare? Iata raspunsul specialistilor!

Conteaza varsta pentru implanturi dentare? Iata raspunsul specialistilor!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Dintii lipsa provoaca numeroase probleme, atat de natura estetica, cat si referitoare la afectarea starii de sanatate. Tocmai de aceea, aparitia solutiei reprezentata de implanturi dentare este considerata unul dintre cele mai importante progrese ale medicinei stomatologice.

Un implant este un surub realizat din titan combinat cu alte aliaje, care poate inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. De asemenea, poate sa sustina o lucrare fixa la pacientii pentru care in trecut exista doar optiunea unei proteze dentare mobile.

Pentru cine se recomanda tratamentul cu implanturi dentare?

O astfel de solutie este indicata pentru orice pacient care isi pierde unul sau mai multi dinti, indiferent de cauza. Este important sa nu existe prea mult timp un spatiu gol, deoarece astfel apare riscul ca osul sa se micsoreze, ceea ce aduce complicatii pentru o interventie realizata mai tarziu.

In ceea ce priveste varsta, tratamentul le este recomandat tuturor persoanelor adulte, de la 18 ani pana in pragul centenarului. Varsta inaintata nu reprezinta sub nicio forma un obstacol. In schimb, o astfel de solutie nu este potrivita pentru copii si adolescenti, la care oasele maxilarului sunt inca in crestere.

Daca varsta in sine nu reprezinta o problema – cu exceptia amintita a minorilor –, exista totusi o serie de conditii pe care trebuie sa le indeplineasca pacientii, in vederea unui tratament cu implanturi dentare. Acestea sunt urmatoarele:

• o stare generala buna de sanatate;

• lipsa unor afectiuni cronice precum diabetul, osteoporoza sau bolile de coagulare a sangelui. In cazul diabetului, precum si in cel al osteoporozei, pacientul trebuie sa se consulte cu medicul specialist.

• existenta unui volum osos cu dimensiuni adecvate;

• respectarea unei igiene orale corespunzatoare.

Etapele unui tratament cu implanturi dentare

Totul incepe cu consultatia initiala, in cadrul careia medicul analizeaza, cu ajutorul computerului tomograf, situatia osului in care urmeaza sa fie inserat implantul. Pentru unii pacienti, poate fi recomandata si efectuarea unor analize de sange.

Pe baza informatiilor initiale, se realizeaza planul de tratament, care cuprinde inserarea radacinii artificiale si etapa protetica. Pot fi necesare, in unele cazuri, si interventii ce au ca scop cresterea volumului de os. In aceasta etapa sunt planificate toate procedurile si se face o estimare a costurilor.

In cadrul tratamentului cu implanturi dentare, inserarea se realizeaza sub efectul anesteziei, este nedureroasa si dureaza aproximativ 30 de minute. Apoi, implanturile sunt acoperite cu gingia, pentru a ajuta la vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur. Pentru dintii din fata, estetica poate fi refacuta printr-o coroana provizorie.

Tot ce trebuie facut, in urmatoarele 3-4 luni, este sa astepti sa aiba loc vindecarea si integrarea osoasa. In acest timp, celulele osoase adera la corpul implantului si formeaza un tesut osos dur, in cadrul unui proces cunoscut sub numele de osteointegrare.

La finalul perioadei de osteointegrare, pentru o perioada de 2-3 saptamani se monteaza un bont de vindecare care va ajuta gingia sa capete o forma naturala. Apoi este atasata o alta piesa, numita bont protetic, reprezentand suportul pentru coroana dentara ce va inlocui dintele lipsa.

Ultima etapa consta in atasarea coroanei dentare. Medicul ia amprenta, iar tehnicianul realizeaza in laborator o coroana acoperita cu ceramica, asemanatoare cu dintii invecinati. In final, ea este cimentata pe bont, iar pacientul are, de acum inainte, un dinte 100% functional si care satisface toate pretentiile si din punct de vedere estetic.

Daca ai unul sau mai multi dinti lipsa, nu mai sta pe ganduri, ci alege cu incredere tratamentul cu implanturi dentare! Indiferent de varsta, se va dovedi cea mai buna solutie, pe termen lung!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA