AcasăActualitate112CONSUM DE DROGURI LA TIMIŞOARA - Mai mulţi tineri au ajuns la...

CONSUM DE DROGURI LA TIMIŞOARA – Mai mulţi tineri au ajuns la spital după ce au consumat etnobotanice cumpărate de la romi

DISTRIBUIȚI

CONSUM DE DROGURI LA TIMIŞOARA Patruzeci de persoane au fost ridicate, miercuri, şi conduse la sediul DIICOT din Timişoara, fiind suspectate că au vândut etnobotanice unor copii care au ajuns în spitale. Drogurile erau cumpărate cu moneda Bitcoin, informează News.ro

Potrivit procurorilor DIICOT, poliţiştii au descins miercuri la locuinţele unor romi în zona Gării de Nord din Timişoara, pe strada Dunării şi în Calea Bogdăneştilor din municipiu, iar 40 de persoane au fost ridicate şi duse la audieri.

Anchetatorii spun că romii erau organizaţi într-o filieră prin care aprovizionau cu stupefiante piaţa din Timişoara, reţeaua acoperind 90 la sută din piaţa de etnobotanice din oraş, scrie Observator.

Printre cumpărători se aflau şi elevi de liceu, iar zeci dintre cei care îşi procurau stupefiantele de la reţea au ajuns la spital, în urma consumului de etnobotanice.

Reţeaua era organizată, spun sursele citate, pe trei segmente, conduse de câte un lider: Dumitru Romeo Străin, zis ”Americanu”, Florentin Cenade şi Marius Cristinel Robitu.

Marfa era cumpărată de la alţi doi indivizi din străinătate care achiziţionu drogurile de la Darknet, folosind moneda Bitcoin.

După ce au achiziţionat etnobotanicele, romii le ambalau în colete care erau trimise prin Poştă, la Timişoara, iar de aici erau vândute.

Între timp, afacerea s-a extins şi în Caransebeş, judeţul Caraş- Severin, dar şi în Jimbolia, judeţul Timiş.

Cei 40 de membri ai reţelei sunt cercetaţi pentru constituire de grup infracţional organizat şi efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA