AcasăActualitatePoliticCONSULTARI – Delegația UNPR a fost de acord cu propunerile președintelui Johannis

CONSULTARI – Delegația UNPR a fost de acord cu propunerile președintelui Johannis

DISTRIBUIȚI

Delegaţia UNPR a părăsit Palatul Cotroceni după discuţiile cu președintele României, Klaus Johannis, pe tema alocării a 2% din PIB pentru Apărare, începând cu 2017. Progresiştii s-au declarat de acord cu această propunere, ba chiar s-au arătat mai zeloşi decât preşedintele, propunând ca măsura să fie luată mai devreme, din 2016. Din delegaţia UNPR, condusă de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, au mai fac parte Neculai Onţanu, – secretar general al UNPR şi primarul sectorului 2 al Capitalei, senatorul Ion Toma – secretar general adjunct, Cătălin Cherecheş – vicepreşedinte şi primar al municipiului Baia Mare, Florin Secară, preşedintele departamentului de apărare, şi deputatul Liviu Codârlă – preşedintele departamentului pentru siguranţă naţională, din UNPR.

„UNPR salută iniţiativa preşedintelui Johannis. Poziţia UNPR nu surprinde pe nimeni. Încă de la înfiinţare am spus că România trebuie să-şi respecte angajamentul de la intrarea în NATO, de a acorda un buget de 2% pentru Apărare. Armata are nevoie de acest buget. Am propus ca acest buget să-l facem din 2016. Orice zi câştigată înseamnă întărirea securităţii şi mai mult respect pe Armata Română în cadrul NATO”, a declarat Gabriel Oprea.

Preşedintele UNPR a dezvăluit că discuţiile au atins şi problema legilor Big Brother, chestiune care nu a fost menţionată de reprezentanţii PSD şi PNL. „Am mai vorbi de aşa-zisele legi Big Brother. UNPR consideră necesar un dialog între societatea civilă, mediul academic şi instituţiile de securitate, pentru creşterea siguranţei, respectarea drepturilor cetăţenilor şi întărirea securităţii naţionale”, a explicat Oprea.

Discuţiile dintre partide şi preşedinte referitoare la legile Big Brother vin în contextul atacurilor armate din Franţa şi după ce directorul SRI, George Maior, a susţinut necesitatea conturării unui cadrul legislativ suplimentar în domeniul securităţii cibernetice. Astfel, Johannis pare că reacţionează la cerinţele instituţiilor cu atribuţii în securitatea naţională.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA