AcasăActualitateSocialCONŞTIENTIZARE - Sute de elevi din Baia Mare au realizat o fundă...

CONŞTIENTIZARE – Sute de elevi din Baia Mare au realizat o fundă uriaşă din siluete umane de Ziua Paraliziei Cerebrale

DISTRIBUIȚI

CONŞTIENTIZARE Sute de elevi şi tineri de la şase licee din Baia Mare – Vasile Lucaciu, Mihai Eminescu, Gheorghe Şincai, George Bariţiu, Emil Racoviţă şi Nemeth Laszlo – s-au adunat marţi, 5 octombrie, în Centrul  Vechi al municipiului pentru a marca Ziua Paraliziei Cerebrale.

CONŞTIENTIZARE Aceştia au realizat o uriaşă fundă verde din siluete umane în semn de solidaritate cu persoanele care luptă cu paralizia cerebrală, dar şi din dorinţa de a atrage atenţia asupra consecinţelor grave ale acestei afecţiuni.

Au fost prezenţi la eveniment şi o parte dintre membrii Asociaţiei Esperando, inclusiv persoane cu nevoi speciale care frecventează centrul de recuperare medicală cu acelaşi nume şi care în majoritate suferă de paralizie cerebrală.

În fapt este vorba o tulburare neurologică permanentă, cauzată de o leziune a creierului.
Aceasta afectează în primul rând mişcarea corpului şi coordonarea musculară si îngreunează executarea activităţi  zilnice ca mâncatul, îmbrăcatul, scrisul sau prinderea obiectelor.

„Fiecare dintre cei care trec pragul centrului de recuperare este special în felul lui.

Cu fiecare dintre aceştia se lucrează zi de zi în vederea maximizării autonomiei personale şi creşterii calităţii vieţii acestora. Practic persoanele cu nevoi speciale sunt ajutate să-şi dezvolte abilităţile de viaţă, independenţa şi să participe la activităţi de socializare”, au arătat reprezentanţii Asociaţiei Esperando.

esperando

La nivelul judeţului Maramureş sunt înregistrate aproximativ19.000 de persoane cu dizabilităţi.

Citeşte şi ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI – Elevii de la „Nicolae Iorga” uniți în pași de dans spre educație

Potrivit statisticilor, judeţul nostru ocupă locul cinci la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de beneficiari şi sumele acordate drept indemnizaţie de creştere a copilului cu handicap.

C.A.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






TE-AR MAI PUTEA INTERESA