AcasăActualitate112CONSTANȚA - Copii bătuți și forțați să ia medicamente la un centru...

CONSTANȚA – Copii bătuți și forțați să ia medicamente la un centru de plasament

spot_img

DISTRIBUIȚI

CONSTANȚA Un nou caz de abuz în sistemul de protecție al copilului a avut loc la un centru de plasament din Constanța, relatează Digi24. Copiii spun că au fost bătuți și forțați să ia medicamente, chiar de cei care ar trebui să aibă grijă de ei. Conducerea centrului neagă acuzaţiile, dar autorităţile au deschis deja un dosar penal în acest caz, iar angajaţii bănuiţi de abuz au fost suspendaţi. 

CONSTANȚA Marian Ciubotaru are împreună cu soţia lui şapte copii. Cinci dintre ei au fost duşi la un centru de plasament de care se ocupă un ONG, în speranţa că acolo vor avea o viaţă mai bună. Asta în condiţiile în care familia trăieşte într-o casă părăsită şi doar bărbatul câştigă bani, muncind cu ziua. Omul regretă acum că şi-a lăsat copiii în grija unor străini.

Erau terorizaţi, erau bătuţi, voiau să le dea şi pastile. Copiii nu au vrut pastile, cu forţa au vrut să le dea. Intră peste ei în cameră, peste fetele mele intră, cu pumnii în spate, palme în cap, picioare”, spune tatăl copiilor.

Chiar copiii au fost cei care au povestit aceste grozăvii, iar tatăl lor a anunţat imediat la Direcţia pentru Protecţiea Copilului.

Urmează să evaluăm toţi copiii şi să vedem dacă toate aspectele semnalate se confirmă. Au fost suspendate persoanele asupra cărora planează suspiciunea de abuzatori”, spune Atena Fătu reprezentant DGASPC Constanţa.

Reprezentanţii centrului de plasament neagă acuzaţiile şi anunţă că fac propriile verificări.

Avem sistem de supraveghere. E normal să vadă toate mişcările pe holuri şi peste tot. Acum se uită comisia pe camerele de supraveghere. E o suspiciune, nimic confirmat. Asupra bătăii crunte se va pronunţa medicul legist”, spune Paula Cioceanu, directorul centrului de plasament. 

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA