AcasăAdministrațieCONSIDERAŢIE - Lascăr Pană va fi numit post-mortem cetățean de onoare al...

CONSIDERAŢIE – Lascăr Pană va fi numit post-mortem cetățean de onoare al județului Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

CONSIDERAŢIE Miercuri, 27 septembrie, aleșii județeni s-au întâlnit în ședința ordinară a lunii în curs, pentru a discuta și a vota 16 proiecte aflate pe ordinea de zi și trei proiecte de pe lista suplimentară.


Ultimul punct suplimentar a constat în prezentarea raportului privind situația patrimoniului locativ din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, raport adus în atenția consilierilor județeni de către șeful de cabinet al președintelui Consiliului Județean, Attila Somogyi.

Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care i-a rugat pe toți cei prezenți să păstreze un moment de reculegere în amintirea celui care a fost emeritul profesor Lascăr Pană.

Mai mult, șeful administrației județene a precizat că va propune ca, în ședința viitoare, Lascăr Pană să fie numit, post-mortem, cetățean de onoare al județului Maramureș.
Președintele CJ Maramureș a amintit și despre cele două vizite extrem de importante pe care județul nostru le-a primit săptămâna trecută. Este vorba despre prezența în Baia Mare a ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre, care a ales ca, pentru regiunea de Nord-Vest,

Legea Turismului să fie dezbătută în Maramureș, dar a vorbit și despre vizita europarlamentarilor Viorica Dăncilă și Constanze Krehl, coordonator al Grupului Socialiștilor în Comisia REGI din Parlamentul European.

Discuțiile s-au întins pe parcursul a aproape patru ore, timp în care aleșii județeni au expus opinii și au intervenit pe marginea proiectelor.

La final, din cele 19 proiecte supuse votului plenului a fost retras, pentru fundamentare, cel privind aprobarea închirierii unei suprafețe de teren din domeniul public al județului Maramureș aflat în administrarea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

În ceea ce privește proiectul privind însușirea documentațiilor cadastrale pentru imobilele din domeniul public al județului Maramureș aflate în administrarea Centrului Școlar pentru Educație Inclusivă Târgu Lăpuș, acesta a fost respins la vot.

Primul proiect pe ordinea de zi a privit validarea mandatului de consilier județean a reprezentantului PMP, Gheorghe Grad, care a luat locul fostului vicepreședinte Lucian Morar în forul legislativ județean.

La punctul doi s-a votat ca, în locul chestorului de poliție, Viorica Marincaș, care s-a pensionat, în componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Maramureș să fie validat ca membru comisarul-șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, Ionel Todoran.

Aleșii județeni au validat și aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2017, dar și aprobarea contribuției Consiliului Județean la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară.

S-a aprobat, totodată, Planul de Întreținere și reparații curente și periodice pe rețeaua de drumuri județene în anul 2017, dar și aprobarea programului suplimentar pe rețeaua de drumuri județene.

În cadrul ședinței a fost validată reorganizarea Echipei Intersectoriale Locale Maramureș pentru prevenirea și combaterea exploatării copiilor, prevenirea violenței asupra copilului și a violenței în familie.

În cadrul acestei ședințe au fost numiți și membrii în Consiliul de Administrație la Regia Autonomă ”Aeroportul Internațional Maramureș”, care au fost desemnați în urma concursului desfășurat la începutul lunii septembrie.

Totodată, în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară A.D.I. – Maramureș, ca reprezentant al Consiliului Județean în locul fostului vicepreședinte, Lucian Morar, a fost numit consilierul județean Ioan Sas.

Managerului Spitalului de Boli Infecțioase, Sorina Bîrle, prezentă în plenul CJ Maramureș

În fața plenului a fost prezentă și Sorina Bîrle, managerul interimar al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean, care a cerut plenului aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele ”Instalare lift exterior corp clădire A” și ”Extindere corp clădire psihiatrie bărbați”.

Cele două proiecte au trecut prin votul aleșilor județeni fiind aprobate, iar președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea subliniind faptul că, atât Spitalul de Boli Infecțioase, cât și Spitalul Județean de Urgență Baia Mare sunt unități medicale de elită, iar instituția Consiliului Județean va continua să ajute financiar aceste spitale pentru a le menține la cele mai ridicate standarde.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA