AcasăEvenimentSportCONFIRMARE – Ana Maria Brînză, cea mai bună scrimeră din lume în...

CONFIRMARE – Ana Maria Brînză, cea mai bună scrimeră din lume în 2013!

DISTRIBUIȚI

Scrimera Ana Maria Brinza a primit vineri seara la Paris, capitala Frantei, in cadrul unei prestigioase gale, premiul pentru cea mai buna spadasina a anului 2013. Ana a primit acest premiu dupa ce a incheiat sezonul in curs pe primul loc in ierarhia mondiala.
In 2013, sportiva din Romania a devenit campioana europeana absoluta, la Zagreb, in Croatia, a incheiat pe podium aproape toate etapele de Cupa Mondiala la care a participat si a ocupat la individual un loc 5 la Campionatul Mondial, desfasurat in Ungaria, la Budapesta.
Cu echipa Romaniei, Brinza a obtinut medalia de argint la Europenele de la Zagreb si o medalie de bronz la Mondiale, desfasurate la Budapesta.
Pe locul 2 in ierarhia mondiala la spada fenminin s-a clasat o sportiva din Rusia, Ana Sivkova.
Gala a avut loc vineri la Grand Palais din Paris, acolo unde in 2010 Ana, impreuna cu echipa Romaniei la spada feminin, formata din Loredana Dinu, Anca Maroiu si Simona Gherman, cucerea medalia de aur in proba pe echipe.
Ana Maria incheie pentru a treia oara un sezon competitional pe primul loc in lume, dupa sezoanele din 2008 si 2009. In 2008, la Olimpiada de la Beijing, in China, ea devenea vicecampioana olimpica.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA