AcasăEvenimentConducerea PNL a votat în unanimitate excluderea lui Cătălin Cherecheș!

Conducerea PNL a votat în unanimitate excluderea lui Cătălin Cherecheș!

DISTRIBUIȚI

Liderii PNL s-au reunit luni in prima sedinta a conducerii pe acest an, pe agenda figurand inclusiv excluderea celor pe care Crin Antonescu ii considera „tradatori”. La ora 10:00 a inceput sedinta Biroului Politic Central al PNL, dupa care a urmat Consiliul National Executiv.

Biroul Permanent Central al PNL a decis cu unanimitate de voturi sa dea curs propunerii de excludere a primarului Catalin Chereches din partid, si cu 24 de voturi „pentru” si 1 vot „impotriva” in ceea ce il priveste pe deputatul Octavian Bot. Decizia va fi inaintata Delegatiei Permanente a partidului care se va intruni saptamana viitoare.

Catalin Chereches a declarat ca asteapta sa vada decizia formala a Delegatiei Permanente, pentru ca deocamdata este vorba doar o propunere de excludere. „Nu vor exista surprize, ceea ce isi doreste Crin Antonescu se si intampla. E greu sa coagulezi o masa critica, cu argumente”, a recunoscut Chereches.

Acesta a reamintit ca nici Crin Antonescu nu a fost „un membru de partid disciplinat, nu a fost un soldat tacut si cu capul plecat, ar fi trebuit sa inteleaga ca un om tanar ca mine, primarul PNL ales cu cele mai multe voturi, are dorinta sa faca mai multe(…) domnia sa vrea oameni comozi, nu performanti in jurul lui” si a spus ca isi doreste sa fie un excelent primar si sa isi duca activitatea cu oamenii seriosi din PNL, PSD sau cu parlamentarii din Maramures care doresc dezvoltarea comunitatii”.

El a mai vorbit despre o „reasezare a dreptei” si i-a reamintit lui Crin Antonescu ca la doua luni dupa ce l-a exclus anterior din PNL, tot el l-a rechemat in partid. De asemenea, i-a reamintit si ca urmeaza alegerile prezidentiale, la care Crin Antonescu va avea, probabil, de voturile pe care el le are in spate. „Se poate intampla orice in urmatorii doi ani”, a subliniat el.

Biroul Politic Central al PNL a voatat in unanimitate excluderea lui Catalin Chereches si a lui Octavian Bot din PNL. Urmeaza votul in Delegatia Permanenta, care va fi convocata saptamana viitoare si la care vor fi invitati si cei doi. Conducerea liberala s-a reunit in Consiliul National Executiv la care participa si liderii de filiale.

Crin Antonescu si Daniel Chitoiu au parasit sedinta pentru a merge la reuniunea liderilor USL, unde se va negocia cu liderii PSD impartirea posturilor de secretari de stat.

Antonescu a anuntat ca a lasat in dezbatere subiectul celor doua excluderi si ca a cerut colegilor sa decida convocarea unui Congres extraordinar al PNL, cel mai probabil pentru luna februarie.

„Dupa congres, or plec eu, or domnul Chiliman”, a declarat liderul PNL, atacandu-l indirect si pe Calin Popescu Tariceanu pentru faptul ca se ascunde in spatele declaratiilor facute de primarul sectorului 1, fara sa aiba o atitudine publica proprie.

„Vom vedea in Delegatia Permanenta care va fi votul, cand se va convoca delegatia(…) Daca cineva considera ca a propune candidati mult mai performanti inseamna un afront, asta este situatia. Daca as fi militat impotriva lor, cu siguranta nu ar fi iesit parlamentari. Pe mine ma intereseaza sa fiu un excelent primar nu un obedient om de partid”, a declarat Catalin Chereches la Antena3.

El a reamintit ca a mai fost exclus din PNL si in urma cu doi ani, asa ca e obisnuit. „Stiu ca ceea ce se intampla astazi, maine poate sa ia o alta turnura. Sper intr-o informare corecta a colegilor. Astept sa fiu invitat, conform statului, la Delegatia permanenta, acolo unde se poate da votul pentru excludere”, a mai spus Chereches.

Primarul din Baia Mare a fost acuzat ca nu i-a sustinut in campanie pe candidatii USL, iar deputatului Bot, fost pedelist, i se reproseaza declaratiile foarte dure facute la adresa fostilor colegi liberali din filiala PNL Bihor.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti declara ca primarul Catalin Chereches „s-a comportat intr-o maniera incalificabila, care presupune excluderea din partid” in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA