spot_img
AcasăNews AlertCONDUCEREA INTERIMARĂ PNL MM : „Mircea Dolha să evite aceste mascarade (...)...

CONDUCEREA INTERIMARĂ PNL MM : „Mircea Dolha să evite aceste mascarade (…) la nivelul PNL Maramureș”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Conducerea interimară a PNL Maramureș, prin Felician Cerneștean, a remis mass media o declarație e presă în care se fac anumite precizări despre situația actuală de la nivelul organizației județene. Cel puțin la nivel declarativ, această declarație este asumată de primarii, consilierii județeni și locali ai PNL Maramureș, în urma declarațiilor fostului președinte al organizației, Mircea Dolha. Vă redăm mai jos, integral, conținutul declarației.

„Partidul Naţional Liberal, filiala Maramureş, reprezentat în structurile de bază de primarii liberali  și aleșii în consiliile locale și în Consiliul Județean doresc să vă comunice că în acest moment, prin grija conducerii interimare, procesul de reconstrucție  al Partidului nostru se derulează conform unui program bine stabilit la întâlnirea avută la București în data de 23 ianuarie 2017 la sediul central al Partidului Național Liberal.

Principalul motiv care a stat la baza acestei reuniuni a fost demisia colectivă a organelor de conducere locale, în speța, Biroul Permanent Județean, lucru care a dus la incapacitatea partidului de a mai lua decizii statutare. Acest fenomen s-a produs din cauza rezultatelor foarte slabe pe care partidul nostru le-a obținut la alegerile generale din  luna decembrie a anului 2016, cumulate cu pierderea a 28 de primari raportat la nivelul anului 2012.
Menționăm că în anul de referință a ultimei analize socio-politice făcută de organizația noastră, în anul 2012, organizația PNL Maramureș avea 48 de primari, iar acum are doar 20… În același an, organizația PNL Maramureș avea 4 parlamentari, ajungând ca în anul 2016 să avem un singur deputat. Considerăm că este cel mai slab rezultat pe care organizația noastră l-a avut de-a lungul timpului începând din 1990 până astăzi și din acest motiv, este momentul să reorganizăm din temelii acest partid, în conformitate cu prevederile statutare.

Este impardonabil ca după ce PNL Maramureș a deținut supremația politică și largul sprijin al populației locale, astfel prin câteva măsuri luate individual de fostul președinte Mircea Dolha să avem o cădere politică atât de puternică și pe deasupra, să ne simțim umiliți și rușinați de alte evenimente pe care partidul le-a produs în campania electorală și care au fost dezvăluite în presa locală de câteva zile!!

Nu există niciun fel de înțelegere malefică, niciun fel de puci și niciun soi de ură între membrii de partid și cei din conducerea partidului, ci dimpotrivă, este o mișcare a membrilor de partid, care nu mai doresc dictaturi trecătoare și personaje politice care blochează accesul la dialogul politic al membrilor de partid. Actuala conducere interimară a PNL Maramureș, care se bazează pe această forță indestructibilă politic, a primarilor și aleșilor locali, nu mai dorește prelungirea interimatului!!!  Dimpotrivă, dorește declanșarea urgentă a alegerilor în Partidul Național Liberal, filiala Maramureș, o filială ajunsă subiect de umor ieftin, condusă de la Los Angeles, dar cu yale schimbate în Baia Mare.

Acest partid nu este proprietatea nimănui și numai seriozitatea și unirea celor care cred în valorile liberalismului pot să readucă cu mare greutate, la ora actuală, partidul la nivelul anului 2012. Din aceste motive, îl rugăm pe fostul președinte Mircea Dolha să evite aceste mascarade pe care le creează la nivelul PNL Maramureș și dacă nu mai dorește să candideze la nicio funcție în partid, după cum a declarat, să ne lase să ne adunăm și nu să ne disipăm!!!! Orice acțiune a PNL Maramureș, în orice loc va fi ea convocată, va avea garantat liberul acces al tuturor membrilor de partid, indiferent dacă aceștia au sau nu au funcții de conducere.

Calitatea de membru de partid nu este decât garanția că persoana respectivă va avea toate drepturile conferite de statut, va putea să fie oricând un candidat eligibil și nicio functie a vreunui membru de partid nu va fi supusa unor negocieri ascunse, sau pedepsită pe baza unor derapaje politice cauzate de insuccesele în fața votului. Dorim să contestăm cu vehemență cele afirmate de fostul președinte Mircea Dolha referitor la trecutul apropiat și la viitorul partidului nostru și vă garantăm buna noastră prestanță în fața Biroului Permanent Național, care va valida un Birou Permanent Județean performant, care să renască din temelii liberalismul maramureșean.

Din partea noastră, a celor prezenți aici, nu veți auzi niciodată reproșuri, cuvinte care aruncă vina pe alte persoane, dar vom fi aceia care prin acțiuni pragmatice, statutare și conforme cu realitățile României de astăzi, vom căuta să refacem structurile partidului sa ne reapropiem de agenda fiecarei familii din Maramures. PRIN NOI ÎNȘINE!!!!!”.

Sursă foto: Facebook (Fotografia, cu Felician Cerneștean în stânga și Mircea Dolha în dreapta, flancați de câte o domnișoară în straie populare, a fost făcută în urmă cu câteva luni, când apele în PNL Maramureș nu erau tulburi la suprafață).

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA