AcasăActualitate112CONDAMNAȚI - Doi bărbați din Baia Mare au primit 15 ani de...

CONDAMNAȚI – Doi bărbați din Baia Mare au primit 15 ani de închisoare după ce au dat mai multe spargeri de apartamente

spot_img

DISTRIBUIȚI

Condamnări cu executare pentru mai multe infracțiuni de furt calificat şi tâlhărie calificată, pentru doi hoţi din Baia Mare care au jefuit mai multe apartamente din Alba Iulia. Cei doi bărbaţi, F. Andrei Cătălin şi B. Marcel Raul, de 34, respectiv 36 de ani, sunt judecați după ce, în decembrie 2019, au spart mai multe apartamente situate în cartierul Cetate al municipiului Alba Iulia şi ar fi sustras bani şi bijuterii în valoare totală de peste 50.000 de lei.

Cei doi au acționat în două zile, în 11 și 18 decembrie 2019, fiind în total 8 victime. Valoarea totală a prejudiciilor a fost de 49.650 de lei și 4.350 de euro, scriu jurnaliștii de la Ziarul Unirea.

În 21 decembrie 2019, poliţiştii din Alba Iulia au efectuat percheziţii la domiciliile celor doi bărbaţi, din Baia Mare, judeţul Maramureş. Aceştia au folosit chei mincinoase şi ar fi pătruns în apartamente, pe timp de zi, când proprietarii acestora lipseau de acasă. Unul dintre păgubiţi s-a întors acasă şi i-ar fi surprins pe cei doi în interiorul apartamentului. Pentru a-şi asigura scăparea aceştia ar fi lovit şi ar fi împins victima, care, după dispariţia lor, a constatat că îi lipsesc din locuinţă 12.000 de lei, 90 de euro şi câteva bijuterii din aur.
Faptele inculpatului prezintă un grad ridicat de pericol social, însă instanța are în vedere împrejurarea că, în urma săvârșirii infracțiunii de tâlhărie persoana vătămată nu s-a soldat cu leziuni traumatice vizibile, conform raportului de constatare medico – legală, dar că prejudiciile infracțiunii de furt calificat s-au materializat în sustragerea diferitelor bunuri și sume de bani de o valoare totală ridicată, cu precizarea că inculpatul a făcut eforturi pe parcursul procesului penal pentru a recupera bunurile sustrase, reușind restituirea în natură către partea civilă P. S. a ceasului de mână marca Rolex.

În speță, deși este vorba de un inculpat care a recunoscut săvârșirea faptei de furt, din perseverența infracțională de care a dat dovadă reiese că acesta are o conduită negativă raportat la comunitatea în care trăiește, iar circumstanțele reale ale săvârșirii faptelor ridică semne de întrebare asupra disponibilității acestuia de a conștientiza pe deplin urmările unui comportament antisocial, raportat atât la valorile comunității din care face parte, cât și la propria persoană, prin adoptarea unei conduite corespunzătoare, de conformare și respect al normelor legale, existând suficiente temeiuri că cel în cauză nu se va putea îndrepta decât prin aplicarea unei pedepse privative de libertate”, astfel motivează instanța condamnarea aplicată inculpatului Bicăzan, în 4 august 2020.

 

Sursă: Ziarul Unirea

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA