AcasăMARAMURESUL ISTORICCONCURS MEDICI - Absolventii facultatilor de medicina participa maine la examenul de...

CONCURS MEDICI – Absolventii facultatilor de medicina participa maine la examenul de Rezidentiat

DISTRIBUIȚI

Foto: a1.ro

Maine, 20 mai, are loc sesiunea extraordinara a concursului de Rezidentiat, organizat de catre Ministerul Sanatatii. 420 de absolventi de medicina s-au inscris la concurs. 95 dintre acestia concureaza pentru cele 98 de locuri scoase la concurs, restul de 325 au optat pentru 318 posturi vacante. Concursul se va desfasura numai in Centrul Universitar Bucuresti, la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, sub forma unui test-grila, cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.
La inceputul acestui an, Ministerul Sanatatii a hotarat organizarea unui nou concurs de intrare in Rezidentiat. Decizia a fost luata dupa ce circa 40%, din posturile scoase la concurs in sesiunea din 20 noiembrie 2011, au ramas neocupate. Cele mai multe locuri/posturi ramase neocupate s-au inregistrat în specializarile: Medicina de Urgenta, Neonatologie, ATI si Pediatrie. Astfel, Ministerul Sanatatii a urmarit diminuarea deficitului de medici specialisti cu care se confrunta reteaua de asistenta medicala. Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebari. Ocuparea locurilor se face in ordinea punctajului de promovare obtinut in limita locurilor publicate. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare judet in parte.
Informatii suplimentare se gasesc pe pagina de internet: www.rezidentiat.info sau pagina oficiala a Ministerului Sanatatii: www.ms.ro.

Adina TIMIS

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA