AcasăActualitateSocialCONCURS DE SELECŢIE – Şcolile din Maramureş se pot înscrie în proiectul...

CONCURS DE SELECŢIE – Şcolile din Maramureş se pot înscrie în proiectul Digitaliada

spot_img

DISTRIBUIȚI

CONCURS DE SELECŢIE Proiectul Digitaliada al Fundației Orange este prezent în mai bine de jumătate din județele României, în 30 de școli de la sat. 3.400 de elevi din mediul rural învață Matematică și TIC în laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.

Pentru județele în care nu există încă educație digitală modernă în școlile gimnaziale de la sate – Giurgiu, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Arad, Alba, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Botoșani, Harghita, Covasna, Tulcea, Constanța, Ialomița, dar și pentru celelalte, Fundația Orange lansează concursul de selecție, prin care adaugă în această toamnă încă 10 școli în ediția a treia a proiectului Digitaliada.

Înscrierea în concurs se face în perioada 26 martie – 27 aprilie, iar condițiile de ȋnscriere a școlilor, metodologia de completare a aplicației și anexele sunt detaliate pe www.digitaliada.ro.

Cele 10 școli ce vor fi selectate vor beneficia de laboratoare digitale complet dotate, profesorii implicați în proiect vor participa la sesiuni de formare, iar școala va primi echipamente IT, un pachet complet de aplicații, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea disciplinelor matematică și TIC, cu ajutorul tehnologiilor digitale.

Toate laboratoarele Digitaliada sunt dotate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, un laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC-ului pentru elevii claselor V-VIII.

La nivel național, Fundația Orange susține educația digitală prin dezvoltarea platformei online Digitaliada și prin concursul de materiale digitale.

Platforma Digitaliada este un hub online de conținut educațional, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată țara. Proiectul Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA