Acasăsinucidere maramuresCONCURS - Bursele pentru jurnalism cultural Baia Mare 2021, ediția I

CONCURS – Bursele pentru jurnalism cultural Baia Mare 2021, ediția I

DISTRIBUIȚI

Municipiul Baia Mare și Fundația Baia Mare 2021 lansează concursul ”Bursele pentru jurnalism cultural Baia Mare 2021 – ediția I”. Scopul acestei inițiative este să sprijine atât financiar, cât și profesional, jurnaliștii și autorii români de non-fiction din județul Maramureș care pot să identifice, să documenteze și să dezvolte proiecte jurnalistice complexe, de profunzime, pe teme culturale. Concursul constă în propunerea unor subiecte culturale relevante în contextul candidaturii pentru Capitală Europeană a Culturii în 2021 care vor fi trimise via mail la [email protected] până la data de 15 august 2015. Concursul este deschis atât jurnaliștilor profesioniști și studenților la jurnalism și științele comunicării, cât și bloggerilor sau jurnaliștilor online. În urma jurizării, propunerile câștigătoare ale jurnaliștilor profesioniști, ale bloggerilor sau ale jurnaliștilor online vor beneficia de cinci burse în valoare de 2.000 lei fiecare. De asemenea, se vor acorda burse de câte 1000 lei fiecare pentru maximum 10 participanți care sunt studenți la facultăți de profil (jurnalism și științele comunicării) și ale căror propuneri vor fi selectate ca fiind câștigătoare. În afara susținerii financiare, câștigătorii vor beneficia de participarea gratuită la conferința internațională pe teme jurnalistice „The Power Of Storytelling” (9-10 octombrie, București). Sumele acordate au ca scop sprijinirea inițiativelor jurnalistice temeinice, ce presupun documentare și un proces de lucru amplu, care depășește capacitatea normală a redacțiilor sau blogurilor. Concursul este deschis atât jurnaliștilor profesioniști, cât și bloggerilor sau jurnaliștilor online, dar și studenților la facultăți de profil.

În perioada 6-15 august, participanții vor depune în concurs subiecte de articole pe teme culturale care necesită documentare prealabilă amplă, interviuri sau deplasări. Câștigătorii vor fi anunțați în termen de o săptămână de la închiderea concursului. Termenul limită pentru realizarea și publicarea materialelor este 20 septembrie. Genurile acceptate în concurs sunt: reportaj, anchetă, portret, reportaj multimedia. Acordarea burselor este condiționată de publicarea materialului propus și acceptat în cadrul concursului de proiecte până la data de 20 septembrie 2015.

Propunerile transmise la [email protected] până la data limită 15 august trebuie să conțină:

–  Scurtă descriere a subiectului;

–  Trei argumente pentru importanța subiectului în context local și în contextul candidaturii orașului Baia Mare pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021;

– Enumerare sumară a surselor și persoanelor ce urmează să fie intervievate sau a destinațiilor care vor fi atinse în munca de cercetare;

– Descriere estimativă a produsului media rezultat (format, dimensiuni, genul materialului).

Juriul va fi constituit din următorii membri: Cristian Lupșa, editor Decât O Revistă, profesor de scriere creativă și organizator de conferințe de specialitate, Cristian China Birta, blogger și speaker pe teme de comunicare, Michael Bird, jurnalist specializat în regiunea Mării Negre, producător de documentare. Juriul va fi susținut și completat de scriitorul Marian Ilea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA