AcasăslolvaciaCONCERT – Lara Fabian cântă în 20 aprilie la Cluj-Napoca

CONCERT – Lara Fabian cântă în 20 aprilie la Cluj-Napoca

spot_img

DISTRIBUIȚI

Lara Fabian, o artistă extrem de îndrăgită de publicul din România, va încânta din nou audienţa în concertele programate la Bucureşti şi Cluj-Napoca, pe 20 şi 22 aprilie anul acesta. Cântăreaţă, cantautoare şi actriţă, a vândut în aproape 30 de ani de carieră peste 18 milioane de înregistrări în toată lumea, devenind cea mai bine cotată artistă de origine belgiană din toate timpurile.

Lara Sophie Katy Crokaert s-a născut la data de 9 ianuarie 1970 în comuna belgiană Etterbeek şi este singurul copil al cuplului format din Luisa (o profesoară de literatură cu origini siciliene) şi Pierre Crokaert (un chitarist flamand cunoscut pentru colaborările sale cu Petula Clark).

La vârsta de cinci ani, după ce aude una dintre piesele Èvei Brenner la radio, Lara şi doreşte să devină cântăreaţă, iar părinţii săi îi dăruiesc un pian de Moş Nicolae în iarna anului 1978. La opt ani devine elevă a Conservatorului regal din Bruxelles, instituţie unde avea să ia lecţii de canto, pian şi solfegiu pentru o perioadă de zece ani.

Lara acceptă propunerea de a reprezenta Luxemburgul la Concursul Eurovision, în cadrul ediţiei cu numărul treizeci şi trei care s-a desfăşurat la Dublin. Pe 30 aprilie 1988 interpretează în finala competiţiei piesa „Croire”; în ierarhia finală a concursului Fabian s-a clasat pe locul patru, obţinând una dintre cele mai bune poziţii ale ţării din istoria participării la Eurovision, iar trofeul a fost câştigat de Céline Dion pentru Elveţia.

Primul album de studio al interpretei, intitulat Lara Fabian, a fost lansat în Canada în august 1991 şi a primit recenzii favorabile din partea criticilor de specialitate. Conţinând zece piese dance-pop, materialul a fost apreciat pentru „inocenţa şi naivitatea” compoziţiilor şi s-a bucurat de succes comercial, fiind vândut în peste 100.000 de exemplare în Canada.
În 1996, Lara Fabian devine cetăţean canadian şi este aleasă de studiourile Walt Disney să împrumute vocea sa Esmeraldei, pentru producţia „Cocoşatul de la Nôtre Dame”. A dovedit lumii întregi că are o voce excepţională, prin interpretarea pieselor „Adagio” şi „I Will Love Again” (numărul 1 în Bilboard). Melodii ca „I Am Who I Am”, „Love By Grace” şi „Quedate” se bucură de succes în Brazilia, Spania şi Portugalia. Prin melodiile compuse şi interpretate unic, a devenit parte a istoriei muzicii pop. În 27 de ani de carieră, artista a lansat 11 albume de studio, 4 materiale live şi 2 compilaţii.

Pe 6 noiembrie 2015 a lansat un nou album, intitulat ‘Ma vie dans la tienne’, pe care îl va promova în cadrul unui turneu în toată Europa. Lara Fabian a concertat de trei ori la Bucureşti – în martie 2012 cu două reprezentaţii sold-out şi în 2014, tot la Sala Palatului. Lara Fabian a avut parte de o mare surpriză la concertul din 2012 de la Bucureşti, când, la primele acorduri ale piesei „Je t’aime” toată sala s-a ridicat în picioare arborând mesajul „Ne-ai lipsit”. Artista, uluită, a lăsat publicul să cânte prima strofă şi refrenul piesei.

Lara Fabian revine în 2016 în România pentru două noi concerte, la Cluj-Napoca, pe 20 aprilie, şi Bucureşti, pe 22 aprilie.

Sursa: rador.ro

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA