AcasăActualitateSocialCOMUNICAT - Ziua Mondială a Bolnavului şi a Personalului Sanitar

COMUNICAT – Ziua Mondială a Bolnavului şi a Personalului Sanitar

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ziua Mondială a Bolnavului şi a Personalului Sanitar inițiată în 11 februarie 1993 de către Papa Ioan Paul al II-lea și sărbătorită în fiecare an la nivel mondial, este un moment de conștientizare și acțiune prin rugăciune și acte caritative pe care fiecare dintre noi suntem chemați să le oferim bolnavilor.


Asociația Medicală Catolică (ACM) Maramureș în colaborare cu Pr. Șimonca Mihai – administrator parohial al Parohiei nr. IX Spitale, au organizat acest moment, aducând celor aflați în suferință lumina rugăciunii vindecătoare, speranța și încrederea.

În acest scop, azi 13 februarie, în holul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, PSS Vasile Bizău împreună cu un sobor de preoți, a oficiat Taina Sfântului Maslu. Momentul a fost marcat de cuvântul de învățatură al Arhiereului, care ne-a redescoperit puntea de speranță pe care Biserica a construit-o pentru cei suferinzi și calea virtuților celor care le sunt alături. După ungerea cu uleiul binecuvântat, PSS Vasile și preoții prezenți, însoțiți de către tinerii voluntari ai Asociației Tineretului Catolic Maramureș Serviciului de Ajutor Maltez și Cercetași, au vizitat pacienții internați în spital, oferindu-le cuvinte de încurajare, rugăciuni și mici cadouri.

Chiar dacă vorbim despre profesia medicală și vocația de a îngriji pe cei aflați în suferință sau suntem doar fratele, mama sau soția celui bolnav, suntem cu toții chemați să învățăm adevărata lecție a milostivirii, mai ales în acest timp special dedicat redescoperirii îndurării lui Dumnezeu față de oameni.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA