AcasăActualitateSocialCOMUNICAT - Poliția Maramureș își deschide porțile

COMUNICAT – Poliția Maramureș își deschide porțile

spot_img

DISTRIBUIȚI

Luna martie este o lună specială pentru poliţiştii maramureşeni având în vedere că la data de 25 martie se sărbătoreşte Ziua Poliţiei Române, respectiv 194 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

Cu acest prilej Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş organizează activităţi menite să prezinte comunităţii mijloacele şi modalităţile în care acţionează poliţiştii pentru siguranţa cetăţenilor.
Activităţile pentru marcarea acestei sărbători au debutat cu o serie de competiţii sportive organizate pentru poliţişti în colaborare cu Asociaţia Sportivă Dinamo Maramureş (tenis de masă, tenis de câmp, înot, volei, minifotbal şi şah).
Poliţiştii care s-au remarcat la competiţiile organizate pe plan local, vor reprezenta inspectoratul la concursurile naţionale organizate de Ministerul Afacerilor Interne.

A devenit o tradiţie ca, în contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, oamenii legii să se afle alături de cetăţeni pentru a sărbători. Astfel că, una dintre activităţile de interes pentru public este ,,Ziua Porţilor Deschise”. Poliţiştii maramureşeni de la structurile de prevenire, proximitate, rutieră, criminalistică, intervenţie rapidă, arme vor prezenta vizitatorilor aspecte privind modalităţile de intervenţie şi mijloacele cu care acţionează în cazul producerii unor evenimente aflate în competenţa de investigare a poliţiştilor.

,,Ziua Porţilor Deschise” se va desfăşura după următorul calendar:
-joi, 17 martie, începând cu ora 10.00, Poliţia Oraşului Seini aşteaptă elevii şi cetăţenii oraşului pe platoul din faţa centrului comercial situat pe strada Unirii din localitate;
-vineri, 18 martie, de la ora 10.00, Poliţia Oraşului Baia Sprie organizează ,,Ziua Porţilor Deschise” la sediul instituţiei, strada Piaţa Libertăţii, nr. 10;
-miercuri, 23 martie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş îşi va deschide porţile pentru vizitatori, începând cu ora 10.00;
-joi, 24 martie, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei vor întâmpina vizitatorii la sediul poliţiei din municipiu.
Vizitatorii vor avea ocazia să observe îndeaproape o parte din tehnica folosită de poliţişti în activitatea de prevenire, cercetare, constatare şi combatere a infracţionalităţii. De asemenea, vor fi prezentate echipamentele de care dispun luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale iar Grupa Canină din cadrul Serviciului de Ordine Publică va organiza şi desfăşura exerciţii demonstrative de dresaj.

Tot vineri, 25 martie, în municipiile din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei vor avea loc festivităţi de marcare a Zile Poliţiei Române alături de partenerii instituţionali locali şi colegii de arme din Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul cărora vor fi premiaţi poliţiştii care s-au remarcat prin rezultate deosebite în cursul anului 2015.

IPJ Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA