Acasă Administrație COMUNICAT INSTITUȚIA PREFECTULUI - În judeţ circulația rutieră se desfăşoară în condiții...

COMUNICAT INSTITUȚIA PREFECTULUI – În judeţ circulația rutieră se desfăşoară în condiții de iarnă

DISTRIBUIȚI

Vremea s-a încălzit luni, 5 martie, față de intervalul precedent și a devenit apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost variabil. Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări de până la 72 km/h la Vf. Iezer.

Temperaturile maxime din cursul zilei au avut valori cuprinse între 8 grade Celsius în Baia Mare și Târgu Lăpuș, respectiv 9 grade Celsius Sighetu Marmației și Ocna Șugatag.

La această oră, valorile temperaturii aerului indică -2 grade Celsius la Târgu Lăpuș, 0 grade Celsius la Sighetu Marmației, Ocna Șugatag și Petrova, 7 grade Celsius în Baia Mare.

Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă. Pe sectoarele de drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Cerul este acoperit pe toate sectoarele de drumuri naționale. Vizibilitatea în trafic este bună. Carosabilul este umed pe majoritatea sectoarelor de drumuri naționale.

În zonele de deal și de munte s-a intervenit și s-a împrăștiat material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului.

Stratul de zăpadă măsura 50 cm la Vf. Iezer, 30 cm la Cavnic, 24 cm la Băiuț și în Pasul Gutâi, 18 cm în Baia Borșa și Luhei, 15 cm la Mara, 11 cm la Ruscova, 9 cm la Târgu Lăpuș și Poiana Borșa, 7 cm la Ocna Șugatag, 6 cm la Firiza, 2 cm în Baia Mare.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Pe majoritatea cursurilor de apă din județ sunt încă instalate fenomenele de iarnă. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă din județ.

Gheața este prezentă pe malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Boicu, Mara, Cosău, Lăpuș, Someș, Suciu, Cavnic, Săsar și Firiza. Un pod de gheață u ochiuri se găsește pe cursul râului Mara. Curg sloiuri de gheață pe cursul râului Mara.

Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. Pe arii relativ extinse va ploua.

În zona montană înaltă precipitațiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiții de ghețuș și polei. Cantitățile de apă cumulate vor fi mai însemnate și vor depăși, pe arii restrânse, în zona de munte 10-15 l/mp.

Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 9 grade Celsius și 11 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între 1 grad Celsius și 4 grade Celsius. Izolat vor fi condiții de ceață.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

Informaţii furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline


TE-AR MAI PUTEA INTERESA

ACCIDENT MORTAL ÎN MARAMUREȘ – Un decedat și un rănit grav după ce s-au răsturnat cu mașina

Un accident rutier deosebit de grav a avut loc ieri, 22 septembrie, pe raza cătunului Luhei, comuna Poienile de Sub Munte. Potrivit primelor informații,...

Parfum – recomandări și secrete de utilizare

Un parfum plăcut este o modalitate excelentă de a completa un look deosebit și elegant. Magazinele moderne de parfumerie oferă clienților o gamă largă...

“PLANUL LUI BOGDAN” – Cum s-a îmbogățit capitalistul liberal Ionel Bogdan din contracte cu Statul Român

În declarația de avere depusă în dosarul de candidat la alegerile parlamentare din toamna anului 2016 pe lista PNL pentru un mandat la Camera...

BULETINE BAIA MARE – A fost inaugurat noul sediu al evidenței populației, iar cetățenii se pot programa și online

De mai bine de 20 de ani, băimărenii erau nevoiți să se prezinte într-un sediu al “buletinelor” în condiții mizere și înghesuiți, așteptând la...

Coaliția pentru Maramureș a lansat candidații pentru primăriile de pe Valea Izei

Candidații Coaliției pentru Maramureș pentru primăriile de pe Valea Izei au fost lansați în cursa pentru alegerile locale care vor avea loc duminică, 27...