AcasăActualitateSocialCOMUNICAT - Esperando sărbătorește Ziua de conștientizare a accesibilității digitale (GALERIE FOTO)

COMUNICAT – Esperando sărbătorește Ziua de conștientizare a accesibilității digitale (GALERIE FOTO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

La nivel mondial, Ziua de conștientizare a accesibilității digitale este marcată anual, în a treia zi de joi a lunii mai.

Ce este accesibilitatea digitală?
Accesibilitatea digitală se referă la posibilitatea persoanelor cu dizabilități sau a persoanelor în etate cu abilităţi schimbate datorate vârstei de a utiliza rețeaua globală de Internet prin a accesa şi citi conţinutul paginilor web, naviga şi interacţiona pe platformelele on-line.

În special, accesibilitatea web înseamnă că persoanele cu dizabilități pot percepe, înțelege, naviga și interacționa pe diferite site-uri.

Asociația Esperando marchează deja în al doilea an consecutiv această zi prin activități atât în Centru de zi de recuperare pentru copii, tineri și adulți cu dizabilități, cât și în afara acestuia.

Astăzi în Centrul de zi activitățile de recuperare și socializare au implicat în mod special utilizarea tehnologiilor noi și tehnicii digitale. Astfel, tinerii și adulții au folosit tabletele, telefoanele, calculatoarele pentru accesarea mediului online, dar nu în ultimul rând pentru dezvoltarea funcțiilor vizuale, auditive, fizice, de vorbire, cognitive. Atât beneficiarii Centrului de zi, cât și specialiștii de recuperare au constatat că foarte multe site-uri și software-uri au bariere de accesibilitate, care fac dificil sau chiar imposibil pentru persoanele cu nevoi speciale să înțeleagă și să acceseze mediul online.

Un prim pas în facilitarea accesibilității digitale a fost făcut prin înființarea grupului: Persoane cu dizabilități din Maramureș pe rețeaua de socializare Facebook. În cadrul acestui grup, persoanele cu dizabilități vor putea interacționa, socializa, informa privind serviciile sociale și de recuperare, și discuta despre orice nevoie/ problemă pe care o au.

Tot cu această ocazie, beneficiarii Centrului de zi Esperando au avut ocazia să experimenteze jocurile kinetice din mall-ul Gold Plaza, Baia Mare. Terapia prin joc le-a adus tinerilor multă bucurie. Ei s-au putut vedea astfel în noi ipostaze, interpretând diferite roluri.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA