spot_img
AcasăNews AlertCOMUNICAT DE ULTIMĂ ORA MINAUR - Situația transferurilor la echipele de handbal...

COMUNICAT DE ULTIMĂ ORA MINAUR – Situația transferurilor la echipele de handbal feminin și masculin, cine pleacă, cine vine, unde jucăm

DISTRIBUIȚI

În urma rezultatelor obținute la finalul sezonului competițional 2019-2020 de echipele de handbal din cadrul Clubului Sportiv Minaur Baia Mare – clasarea pe locul 3 în Liga Florilor, respectiv Liga Zimbrilor, ambele grupări și-au asigurat participarea în ediția 2020-2021 a cupelor europene.

Echipa feminină a clubului nostru va juca în European Handball League (a doua competiție din punct de vedere valoric organizată de EHF), probabil direct în faza grupelor, datorită locului 3 ocupat în clasamentul Ligii Naționale și al faptului că România se află pe locul 3 în clasamentul pe națiuni în sezonul 2020-2021. Menționăm că echipa noastră a avut surpriza și onoarea de a fi invitată de EHF să  participe în Liga Campionilor, însă în cele din urmă CS Minaur nu va mai beneficia de „upgrade” deoarece CSM București are prioritate la „wild card” în principala competiție continentală inter-cluburi.

Echipa masculină de handbal va participa în Cupa EHF (fosta Challenge Cup), a treia competiție din punct de vedere valoric din Europa. România ocupă locul 13 pe națiuni în ierarhia masculină conform punctajului EHF. Facem precizarea că în Cupa EHF nu vor participa echipe din primele 9 campionate continentale (Franța, Germania, Macedonia, Ungaria, Spania, Polonia, Danemarca, Croația și Portugalia). Datorită acestui aspect considerăm că echipa noastră poate aspira la câștigarea acestei competiții, deoarece în ultimele două ediții trofeul a fost cucerit de echipe din țara noastră (CSM București și Potaissa Turda), iar în ultimii ani a mai fost adjudecat de 5 ori de echipe din România (UCM Reșița de trei ori, HC Odorheiu Secuiesc și Steaua București).

Pentru a avea echipe competitive și performante în sezonul care va debuta la 1 iulie managerii secțiilor de handbal feminin și masculin sunt pe punctul de a finaliza loturile de jucători cu care se vor aborda competițiile naționale și internaționale. Menționăm că ambele echipe au fost concepute ținându-se cont de încadrarea bugetară aprobată, respectarea noilor reguli privind eligibilitatea jucătorilor străini și ținând cont de obligativitatea de a avea în echipe jucători Under 21 și Under 23.

Majoritatea transferurilor de jucători pot fi anunțate în acest moment deoarece există contracte semnate, înțelegeri finalizate cu impresarii și cluburile de provenință. Site-ul oficial al clubului (minaur.ro) este în măsură acum să transmită suporterilor noștri informații certe.

Echipa de handbal feminin

Conducerea secției de handbal feminin a prelungit contractul antrenorului principal Costică Buceschi pentru încă doi ani, iar acesta va colabora în continuare cu Magdalena Kovacs (antrenor secund) și Claudia Cetățeanu (antrenor portari).

Lotul de jucătoare pentru sezonul următor

 • Filippa Idéhn (Suedia, transferată de la echipa daneză Silkeborg), Cristina Enache, Cristina Ciaușescu – portari
 • Ana Maria Tănasie (transferată de la Măgura Cisnădie), Larissa Fais Munhoz Araújo (vine de la „U” Cluj Napoca), Éva Kerekes – extreme stânga
 • Mikaela Massing (Suedia, transferată de la echipa germană Thüringer HC), Jovana Kovačević (Serbia, vine de la echipa ungară Érd), Anca Polocoșer – interi stânga
 • Andreea Popa, Cristina Laslo (și-a dat acordul de a juca pentru Minaur însă așteptăm decizia ANAD, ultima echipă pentru care a jucat este Corona Brașov) – centri
 • Helena Ryšánkova, Jelena Lavko (Serbia, transferată de la Érd din Ungaria) – interi dreapta
 • Sonia Seraficeanu, Asuka Fujita (Japonia, transferată de la Borussia Dortmund), Petruța Argyelan, Oana Borș – extreme dreapta
 • Yaroslava Burlachenko, Angela Cioca (vine de la echipa spaniolă CB Salud Tenerife) – pivoți

Clubul este în negocieri cu alte două jucătoare, numele acestora urmând să fie anunțat după finalizarea documentelor de transfer.

Nu vor mai face parte din lot în sezonul viitor: Ana Maria Măzăreanu, Sylwia Lisewska, Camelia Hotea, Roxana Szölösi, Larisa Tămaș, Paulina Masna, Oana Cîrstea, Marija Shteriova, Oana Bondar, Mădălina Conache, iar Anna Ivanenko va fi împrumutată la o altă echipă. Le mulțumim pentru contribuța adusă de fiecare în parte la obținerea rezultatelor din acest sezon și le urăm mult succes la noile echipe!

Echipa de handbal masculin

Cuplul de antrenori Stéphane Plantin – Alexandru Sabău (același din sezonul precedent) vor avea la dispoziție următorii jucători

 • Ionuț Ciobanu, Barna Buzogány (transferat de la ocupanta locului 3 din Ungaria, Braun Gyöngyös), Răzvan Pop – portari
 • Milan Kotrč, Daniel Bera, Sergiu Makaria – extreme stânga
 • Tudor Botea, Andrei Buzle – interi stânga
 • Alexandru Csepreghi, Călin Căbuț, Mihai Dobra, Erik Pop – centri
 • José Guilherme de Toledo (Brazilia, transferat de la Vardar Skopje), Nikola Skrobić (Serbia / Bosnia Herțegovina, transferat de la Baniyas SC din EAU) – interi dreapta
 • Tomáš Čip, Georgel Haiduc – extreme dreapta
 • Albert Cristescu, Mihai Bușecan, Robert Nagy – pivoți

Managerii secției sunt în negocieri avansate cu doi jucători importanți care au mai îmbrăcat tricoul echipei băimărene în trecut.

Nu vor mai continua la Minaur în ediția viitoare: Adrian Țenghea, Răzvan Apostu, Janja Vojvodić, Vojislav Brajović, Daniel Mureșan și Teo Čorić. Le mulțumim pentru evoluțiile acestora în campionatul recent încheiat și le urăm succes pe mai departe !

Site-ul oficial al clubului îi vor prezenta zilele următoare pe toți jucătorii și jucătoarele care s-au alăturat familiei Minaur în acest an. De asemenea, vom prezenta programul de pregătire al celor două echipe până la startul oficial al noului sezon, inclusiv meciurile de verificare care au fost perfectate.

Sursă: Minaur.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA