AcasăNews AlertCOMUNICAT DE PRESĂ - UNPR face apel către cetățeni să iasă la...

COMUNICAT DE PRESĂ – UNPR face apel către cetățeni să iasă la vot. În Maramureș, progresiștii susțin candidații PNL

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) îşi respectă  principiile şi ideile de stabilitate guvernamentală şi consens politic pe care le promovează încă de la înfiinţare. Prin urmare, conducerea centrală lasă la latitudinea organizaţiilor locale decizia de a sprijini anumiţi candidaţi duminică, 11 decembrie.

„Având în vedere faptul că, atât procesul privind ruperea fuziunii cu PMP, cât și fuziunea în sine, încă nu s-au finalizat, neexistând o decizie definitivă și irevocabilă în acest sens, aflându-ne la finalul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, Biroul Politic Permanent Național lasă la latitudinea fiecărei organizații județene UNPR să decidă cum este mai bine pentru comunitațile pe care le reprezintă, în funcție de care vor stabili pe cine vor susține la vot, duminică – 11 decembrie 2016, cu condiția ca această susținere să nu fie acordată Partidului Mișcarea Populară”, a declarat  Nuţu Fonta, secretarul general al UNPR.

În mai multe judeţe din ţară s-a decis deja pe plan local care formaţiuni politice vor fi susţinute de către progresişti.

„În Maramureş sunt sprijiniţi candidaţii de pe listele PNL, la Galaţi candidaţii PSD şi exemplele ar putea continua. În fiecare județ, organizațiile județene UNPR au libertatea de-a decide partidul căruia oferă sprijinul politic, cu excepția PMP-ului”, a mai punctat Fonta.

În ceea ce privește ruperea fuziunii și adversitatea politică față de PMP, secretarul general al UNPR a reiterat faptul că aceasta a apărut ca urmare a lipsei de corectitudine și a echității, din partea liderilor PMP.

„Atâta timp cât liderii acestui partid, nu au avut capacitatea și decența de a-și ține cuvântul dat în fața «aliaților» cu care au dorit să fuzioneze, cum credeți că își vor putea ține promisiunile făcute în fața voastră a alegătorilor, în această campanie electorală? Lansăm pe această cale, un apel către toți cetățenii, să se prezinte duminică la urnele de votare  în număr cât mai mare, pentru a-și decide singuri soarta pentru următorii 4 ani. Este foarte important ca fiecare cetățean să nu neglijeze și să nu trateze cu indiferență dreptul la vot. Trebuie să conștientizeze faptul că duminică au ocazia de-a se exprima direct, în favoarea sau împotriva politicienilor care i-au condus, și a celora care vor forma următorul guvern”, a concluzionat Nuţu Fonta.

ActualMM