AcasăActualitateSocialComunicat de presa: Romaltyn este nevoita sa reduca activitatea

Comunicat de presa: Romaltyn este nevoita sa reduca activitatea

DISTRIBUIȚI

Începând de luni, 12 mai, angajații Romaltyn vor trece la program de 4 zile pe săptămână, față de cinci cât lucrau până acum. Din păcate, reducerea programului de lucru va afecta și veniturile angajaților într-o proporție corespunzătoare. Reducerea programului este consecința directă a Hotărârii Consiliului Local Baia Mare din 12 aprilie a.c., prin care se schimbă destinația zonei în care se află Uzina Romaltyn. Măsura va fi valabilă până la clarificarea situației și este justificată atât din perspectiva activităților zilnice ale angajaților cât și a costurilor. Personalul care lucrează în instalații ce necesită supraveghere 24/7, aşa cum este complexul de instalații de la stația de epurare și Iazul Aurul, își vor continua activitatea ca și până acum.

“Impactul economic al Hotărârii 120/2013 adoptate de către consiliul local Baia Mare ne obligă să luăm aceste măsuri care nu reprezintă evoluție ci dimpotrivă. Evităm prin această decizie varianta şomajului tehnic, pentru a ne proteja salariaţii, până la soluționarea diferendumului cu autoritățile locale.” -declară Sergiu Chircă, Administrator al Romaltyn. “Sperăm să fie doar reajustări temporare ale costurilor de funcționare și nu o etapă intermediară în procesul de încetare a activității Romaltyn în Baia Mare.”

În același timp, Romaltyn a început procedurile legale pentru anularea Hotărârii Consiliului Local 120/2013, hotărâre pe care Societatea o consideră ilegală. Aceasta vine în contradicție cu legea 85/2003 care consacră obligativitatea administrației publice locale de a respecta conținutul licențelor de exploatare minieră – și  este contrară tuturor discuțiilor pe care reprezentanții Romaltyn le-au avut cu autoritățile locale până la emiterea acesteia.  Conducerea Romaltyn rămâne în continuare deschisă dialogului cu autoritățile locale în dorința de a găsi împreună o rezolvare a situației, favorabilă atât pentru dezvoltarea comunității, cât și companiei.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA