AcasăActualitatePoliticCOMUNICAT DE PRESĂ: Organizația Teritorială UDMR Baia Mare

COMUNICAT DE PRESĂ: Organizația Teritorială UDMR Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Consiliul Permanent al Uniunii a stabilit în cadrul ședinței de luni, 1 februarie, în baza motivării formulate de Comisia de Etică și Disciplină a Uniunii, că APJOK NORBERT a dezinformat/a indus în eroare în mod deliberat organele de conducere și alegătorii UDMR, prin prezentarea unei diplome de licență false / falsificate, fapt recunoscut ulterior, sub semnătură privată.

Considerăm că Apjok Norbert a denigrat grav și în mod repetat imaginea Uniunii, a discreditat organizația, prin urmare Consiliul Permanent a decis să îi retragă sprijinul politic și să îl excludă din UDMR.

Apjok Norbert a participat ședința Consiliului Permanent, uzând de dreptul său la apărare putând răspunde personal la acuzații.

Faptele imputate lui Apjok Norbert, care au fost dovedite și confirmate de către Consiliul Permanent al Uniunii, sunt următoarele:

– Inducerea deliberată și repetată în eroare a forurilor de decizie locale și naționale ale Uniunii, prin prezentarea de documente false, prin fals în declarații, uz de fals și prin încălcarea regulamentului intern de selecție, privind obligativitatea absolvirii de studii superioare – recunoscute de acesta într-o declarație sub semnătură privată.
– Abuz de încredere și dezinformarea repetată a forurilor de conducere locale și naționale, în privința renunțării la mandatul obținut în mod fraudulos – renunțare asumată în declarație scrisă sub semnătură privată și înregistrată la Organizația teritorială a Uniunii, nerespectată ulterior.
– Denigrarea imaginii publice a Uniunii prin susținerea faptului că, nerespectarea intenției sale de a demisiona este consecința unei omisiuni din partea Uniunii ”de a-i răspunde” la declarația de renunțare la mandat. De exemplu: ”Nu am semnat nimic fără să consult, în prealabil, conducerea Uniunii”(Ședința delegaților Organizației Teritoriale Baia Mare, din 2 ianuarie), ”criteriile incluse în rezoluția CRU nu erau clare cu privire la obligativitatea învățământului superior”(Forumul Local, Baia Mare din 21 ianuarie 2021), ”În decembrie, înainte de alegeri, mi-am anunțat intenția de demisiona de pe listă, spunând că nu voi prelua mandatul în cazul în care voi fi ales. Nu am primit răspuns la declarația mea, prin urmare am depus jurământul. Constat că odată cu demararea procedurilor de reînnoire ale Organizațiilor Teritoriale din județ s-au aliat împotriva mea forțe care urmăresc mai degrabă îndepărtarea mea din UDMR, decât îmbunătățirea și eficientizarea reprezentării comunității maghiare la nivel teritorial. Nu au fost luate măsuri care să mă oprească de la preluarea mandatului, care m-ar fi împiedicat să reprezint comunitatea maghiară, pe baza încrederii electoratului (…)”(Apjok Norbert – postare Facebook din 7 ianuarie 2021)

– Suspiciune rezonabilă de fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, având în vedere faptul, că nu a clarificat nici până în prezent autorul diplomei falsificate.

Consiliul Permanent al Uniunii solicită grupurilor parlamentare ale UDMR să asigure reprezentarea parlamentară a maghiarilor din județul Maramureș, și solicită reprezentanților Uniunii din structurile guvernamentale, Consiliului Național al Aleșilor Locali ai UDMR și Prezidiului Executiv al Uniunii să acorde o atenție specială sprijinirii programelor inițiate și derulate în județul Maramureș.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA