AcasăActualitateSocialCOMUNICAT DE PRESĂ - Acces pentru toți - accesul persoanelor cu dizabilități...

COMUNICAT DE PRESĂ – Acces pentru toți – accesul persoanelor cu dizabilități la ocupare și servicii

spot_img

DISTRIBUIȚI

La finalizarea cu succes a conferintei transnationale “ACCES pentru toți – accesul persoanelor cu dizabilități la ocupare și servicii”, organizata la data de 26 si 27 octombrie 2015, in cadrul proiectului cu acelasi nume, ASSOC Baia Mare transmite multumiri tuturor participantilor pentru prezenta impresionanta la eveniment, interesul aratat fata de temele prezentate si nu in ultimul rand pentru sprijinul in acordat in implementarea activitatilor proiectului.
Partenerii și invitații noștri portughezi: Tiago Leitao, Pedros Neves, Carlos Nunes, Carina Carreia, Felix Lungu ne-au prezentat o imagine complexă a etapelor implementării programelor cu finanțare FSE în Portugalia, soluții eficiente pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități, economie socială și ONG-uri cu programe transparente în care atrag în primul rând oameni, apoi bani.
Ioana Morar, Comisar Șef de Penitenciare Director General Adjunct al Autorității Naționale a Penitenciarelor ne-a atras atenția asupra unuia dintre grupurile vulnerabile cu un risc ridicat de excluziune – persoanele cu dizabilități din penitenciare și asupra modalităților de îmbunătățire a programelor de incluziune pentru aceștia.
Daniela Tontsch, președinte al Consiliului Național al Dizabilității din România ne-a încurajat să promovăm programele de accesibilizare și ne-a oferit soluții concrete în acest sens.
Florin Georgescu, președintele Asociației Tandem, sursă de energie și inspirație pentru proiecte de accesibilizare și activități în tandem, ne-a prezentat o soluție de ghidare a nevăzătorilor în vederea utilizării mijloacelor de transport în comun fără ajutorul unui asistent personal.
Mulțumim și tuturor participanților, reprezentantii Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Agentii Judetene de Ocupare a Fortei de Munca, primarii, federatii si organizatii neguvernamentale din: Bucuresti, Arad, Iași, Piatra Neamt, Suceava, Vaslui, Cluj Napoca, Bistrita, Satu Mare, Salaj, Maramures.
Conferința a fost organizată în cadrul proiectului “ACCES pentru toti – Accesul persoanelor cu dizabilitati la ocupare si servicii”, contract POSDRU-165/6.2/S/142889. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axaprioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.2. „Îmbunătățirea accesului și participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”.
Proiectul este implementat de:Asociația Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare.

Parteneri:
Filiala Bucuresti a Asociatiei Profesionale Neguvernamentale de Asistenta Sociala ASSOC, Filiala Suceava a Asociatiei Profesionale Neguvernamentale de Asistenta Sociala ASSOC, Filiala Arad a Asociatiei Profesionale Neguvernamentale de Asistenta Sociala ASSOC
Administratia Nationala a Penitenciarelo, Fluxhphera Consultoria de Gestão e Desenvolvimento de Sistemas de Informação Lda și Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala ASSOC

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA