AcasăActualitateCOMUNICAT DE LA VITAL SA - Acțiune de curățare și spălare a...

COMUNICAT DE LA VITAL SA – Acțiune de curățare și spălare a sistemului de canalizare în cartierele Firiza, Ferneziu, Săsar și Valea Borcutului

spot_img

DISTRIBUIȚI

COMUNICAT DE LA VITAL SA În fiecare săptămână, echipe de lucrători din cadrul secţiei canal a societăţii VITAL SA desfăşoară un amplu program de curăţare şi verificare a sistemului de canalizare, denumit “ Program anual de revizii tehnice, reparații curente și spălări de rețele de canalizare aferente municipiului Baia Mare și pe zonele limitrofe 2017”.

Acțiunile de acest gen debutează la început de an, după un program bine stabilit, când echipele societății noastre verifică şi, unde este necesar, intervin în curăţarea şi spălarea sistemului de canalizare.

În săptămâna 23-27 octombrie se efectuează lucrări de revizii tehnice, curățare și spălare a gurilor de scurgere și a rețelelor de canalizare în cartierele Firiza, Ferneziu, Săsar și Valea Borcutului.

În majoritatea cazurilor, curățarea se efectuează manual, în timp ce spălarea se realizează cu autospeciala din dotarea societății VITAL.

Deşi pare greu de crezut, în timp, la nivelul sistemului de canalizare, în special pe reţelele cu diametre mari, echipele de intervenţie au descoperit, aruncate, de la resturi menajere la diverse bucăţi de materiale plastice şi resturi de componente metalice destul de mari.

În cele mai multe situaţii sistemele de canalizare, în special la nivelul gurilor de preluare stradale, sunt blocate/obturate cu diverse resturi de la materialele de construcţii, materiale plastice și încălțăminte.

Însă, cel mai mare duşman al canalizării sunt cârpele, vata medicinală şi produsele de igienă intimă.

Fibrele lor fine se agaţă de neregularităţile pereţilor interni ai conductelor, facilitând depunerile.

Toate acestea împiedică scurgerea apelor şi, implicit, sunt responsabile de nefuncţionarea sistemelor la capacitate maximă. În aceste condiţii, zonele unde cetăţenii au transformat sistemul de canalizare într-o groapă de gunoi riscă să fie inundate chiar şi la cea mai mică aversă de ploaie.

Reprezentanţii societăţii Vital reamintesc faptul că sănătatea noastră și a copiilor noștri poate fi pusă în pericol prin aceste obturări ale sistemului de canalizare, care pot deveni focare de infecții.

Mai mult, în condiții de ploaie aceste depuneri îngreunează preluarea și transportul apelor pluviale care duce la inundarea carosabilului.

În această perioadă, echipele de intervenţie ale SC Vital SA vor face tot ce este necesar pentru rezolvarea acestor situaţii, în special acolo unde au fost descoperite blocaje la nivelul sistemelor.

Sistemul de canalizare al municipiului Baia Mare este de tip unitar aproximativ 80% (apa menajeră uzată și apa pluvială sunt colectate și transportate spre Stația de epurare prin aceeași rețea) și 20% în sistem divizor (apa menajeră uzată și apa pluvială sunt colectate și transportate prin rețele diferite).

Condiţia esenţială în funcţionarea sistemului de canalizare şi preluare a apelor pluviale este funcţionarea staţiilor de pompare.

Investiţiile financiare imense făcute în modernizarea şi automatizarea acestor sisteme sunt nule de fapt, în condiţiile în care, din cauza suprasolicitărilor sau a rafalelor de vânt, liniile de alimentare cu tensiune sunt avariate. În lipsa energiei electrice, staţiile şi, implicit, sistemul de canalizare nu pot funcţiona.

În cazul blocării rețelei publice de canalizare anunțați societatea VITAL, apelând numerele de telefon de la dispecerat: 0262/215 150*1*2; 0262 212550; 0362 401 052, 3; 0372 752 660 serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.

Indiferent de condițiile meteo, angajați SC Vital SA vor răspunde sesizărilor dumneavoastră și vor interveni cu promptitudine acolo unde este nevoie.

www.vitalmm.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA