AcasăAdministrațieCOMUNICAT CJ MARAMUREŞ - Prestație de excepție la ediţia de toamnă a...

COMUNICAT CJ MARAMUREŞ – Prestație de excepție la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României

spot_img

DISTRIBUIȚI

COMUNICAT CJ MARAMUREŞ  În debutul ședinței de Consiliu Județean de joi, 23 noiembrie, președintele administrației județene, Gabriel Zetea a ținut să felicite prestația de excepție a reprezentanților instituției, aflați la Târgul de Turism al României, ediția de toamnă.


”La ultima ediție a Târgului de Turism al României, desfășurată la Romexpo, în intervalul 16 – 19 noiembrie 2017, reprezentanții județului Maramureș s-au prezentat la un nivel excepțional.

Am avut un stand amplasat central, chiar lângă scena principală, fapt care ne-a adus foarte mulți vizitatori.

Echipa foarte bună pe care am făcut-o cu Ministerul Turismului a fost reprezentativă la această ediție, motiv pentru care este important ca aceste parteneriate cu ministerele să continue și în viitor.

Tot în acest context trebuie amintite cele două diplome obținute de județul Maramureș în urma participării la concursul EDEN, inițiat de Ministerul Turismului, unde regiunea Țara Chioarului a obținut locul II, iar municipiul Sighetu Marmației s-a clasat pe locul III.

Aplicantul pentru Țara Chioarului a fost Consiliul Județean Maramureș, iar pentru Sighetu Marmației a aplicat Centrul de Informare Turistică din Sighetu Marmației. Faptul că, din cinci destinații EDEN premiate, două sunt din Maramureș, înseamnă foarte mult pentru noi, datorită faptului că vor fi promovate, în mod direct, de Ministerul Turismului.

Mulțumesc echipei Consiliului Județean Maramureș pentru felul în care s-a prezentat la acest eveniment și pentru înalta ținută de care a dat dovadă. Continuăm politica de promovare a Maramureșului, iar rezultatele încep să se vadă prin creșterea numărului de turiști ce au ales județul ca destinație turistică”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Despre evenimentul desfășurat la Romexpo, la sfârșitul săptămânii trecute, a vorbit și vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș.

”În arhitectura standului am încercat să îmbinăm tradiționalul cu modernul, am ales o concepție cu ecran TV în spatele standului, pe care au rulat filme de prezentare pe cele trei domenii mari de interes în zona turistică: destinații turistice, arhitectură tradițională și momente artistice.

Pe lângă prezentările în imagini au fost și calupuri de spoturi publicitare privind destinația Maramureș, am oferit gustări tradiționale, am prezentat meșteșugurile tradiționale – am avut-o pe Maria Zapca, cu război de țesut, și pe Daniel Leș, cu elemente de olărit – iar cei care ne-au vizitat au fost invitați să încerce aceste meșteșuguri.

Trebuie să amintim și prezența Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” și a maestrului Dumitru Dobrican, care au deja experiență în urma atâtor participări la evenimente naționale și internaționale.

S-a văzut din nou o echipă închegată, echipă formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, ai Centrelor de Informare Turistică, ai primăriilor și ai unităților subordonate.

La standul nostru au fost invitați toți Ambasadorii Turismului Maramureșean și mare parte din cei care au fost în București ne-au vizitat, fapt care a atras o afluență semnificativă de public”, a precizat vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș.

Despre acțiunile care au avut loc în cadrul Târgului de Turism al României, ediția de toamnă a vorbit și Dan Carpov, șeful Biroului de Informare Turistică și Salvamont din cadrul Consiliului Județean Maramureș.

Acesta a prezentat aleșilor județeni un filmuleț cu momente semnificative din timpul evenimentului, făcând mențiunea că județul Maramureș a primit deja invitația de a participa la Ediția de Primăvară a Târgului de Turism, iar din partea Romexpo s-a primit o scrisoare de mulțumire.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA