spot_img
AcasăslolvaciaCOMUNICAT - Baia Mare este gazda Olimpiadei Naționale de Arte Vizuale, Arhitectură...

COMUNICAT – Baia Mare este gazda Olimpiadei Naționale de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei

DISTRIBUIȚI

Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei se desfășoară în acest an la Baia Mare, în perioada 16 – 19 Aprilie. Peste 450 de elevi din liceele de artă din toată țara s-au înscris în competiție pentru următoarele secțiuni: arte plastice, arte decorative, arhitectură, arte ambientale, design, conservare și restaurare.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 16 Aprilie, începând cu orele 18.00, în Aula Centrului Universitar Nord din Baia Mare, urmând ca festivitatea de premiere să aibă loc marți, 19 Aprilie, în sala de concerte a Liceului de Arte Baia Mare.

Tema din acest an a Olimpiadei Naționale de Arte este „Cultura Ospitalității- Arta Ospitalității”, temă care reflectă punctul central al proiectului de candidatură al municipiului Baia Mare la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

DSCF1181”Suntem onorați să găzduim Olimpiada Națională de Arte, un eveniment în forță care aduce împreună elita creativilor din liceele din România, dar și invitați din țările vecine. Baia Mare și-a manifestat, odată cu Școala de Pictură înființată acum 120 de ani, vocația de gazdă bună pentru cele mai curajoase tendințe din arte. Ne bucurăm de fiecare dată când avem ocazia să reînnodăm această tradiție, mai ales în parteneriat cu Liceul de Arte din Baia Mare, o pepinieră de talente care îmbogățește, an de an, rândurile unor universități prestigioase din întreaga lume. Timp de patru zile, uniți de tema ospitalității, vom sărbători la Baia Mare puterea inspirației de a desena viitorul în moduri mereu surprinzătoare.” – Echipa Baia Mare 2021

”Am fost mereu îndrăgostit de artă, sunt și acum fascinat de modul în care transformă personalități, comunități și orașe, de capacitatea ei de a depăși granițe și bariere. Trebuie să gândim pe termen lung, să investim timp, energie și resurse în creativitatea tinerei generații. Doar așa putem să ne ocupăm cu onoare locul pe care ni-l dorim în România și în Europa, să ducem la bun sfârșit proiecte majore precum Baia Mare Capitală Europeană a Culturii.

Artiștii de toate vârstele au fost mereu bine-veniți la Baia Mare, oraș căruia nume sonore din generația modernă sau contemporană i-au spus, măcar o dată în viață, acasă. Le spunem ”bine ați venit” tinerelor talente din arta românească și le asigurăm că le vom fi alături în drumul spre afirmare zeci de ani de acum înainte.” – Cătălin Cherecheș, Primarul Municipiului Baia Mare.

10341693_255933947927784_8061554324514208797_nEvenimentul este organizat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Liceul de Arte Baia Mare, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare și Fundația Baia Mare 2021, alături de Municipiul Baia Mare.

Parteneri ai proiectului sunt Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, Uniunea Artiștilor Plastici filiala Baia Mare, Muzeul de Artă “Centrul Artistic Baia Mare “, Ordinul Arhitecților din România – Filiala Nord Vest, Muzeul Județean de Arheologie “Victor Gorduza”, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș.

Cu ocazia acestui eveniment, băimărenii sunt invitați duminică, 17 Aprilie, la concertul *Rock the City*, începând cu ora 17.30, în Piața Cetății.

Fundația Baia Mare 2021

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA