AcasăEvenimentCOMUNICAT AL EPISCOPIEI ORTODOXE ROMÂNE A MARAMUREȘULUI ȘI SĂTMARULUI - Primarul ales...

COMUNICAT AL EPISCOPIEI ORTODOXE ROMÂNE A MARAMUREȘULUI ȘI SĂTMARULUI – Primarul ales al municipiului Baia Mare – Cătălin Cherecheș – este așteptat de către băimăreni să depună jurământul în catedrala orașului!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului a transmis vineri, 17 iunie, un comunicat referitor la depunerea jurământului de primar al lui Cătălin Cherecheș, comunicat pe care vi-l redăm integral:

„Episcopia noastră a primit scrisoarea de solicitare a primarului ales al municipiului Baia Mare – Domnul Cătălin Cherecheș – prin care solicită acordul pentru depunerea jurământului de primar în Catedrala ortodoxă Sfânta Treime din Baia Mare.

Atât Înaltpreasfințitul Justinian Chira, cât și Preasfințitul Iustin Sigheteanul și-au dat acordul în acest sens. Având în vedere diferite păreri ale opiniei publice, Episcopia Maramureșului și Sătmarului face următoarele precizări:
– Dumnezeu este Tatăl tuturor iar Biserica Ortodoxă este mama fiilor și fiicelor acestui neam. În această calitate de mamă iubitoare și înțelegătoare, ea își deschide brațele și își arată dragostea către toți;
– în Biserică își găsesc liniștea, pacea și ocrotirea cei cărora lumea de astăzi le arată ostilitate;
– Biserica nu judecă pe nimeni, deoarece ”Biserica nu este tribunal de judecată ci spital de vindecare” (așa cum spune în Omilii Sfântul Ioan Gură de Aur);
Primarul Cătălin Cherecheș – ales cu peste 70% din voturi, în calitate de creștin ortodox, binefăcător și sprijinitor al zidirii catedralei și al multor proiecte culturale, social–filantropice și de tineret – este binevenit să depună jurământul în catedrala orașului. Îl rugăm pe Dumnezeu – dătătorul păcii – să aducă liniște și pace între fiii neamului nostru românesc!

Argumente și exemple edificatoare avem și acum: noul primar al Londrei – Sadiq Khan – primul primar musulman din istoria metropolei britanice, a ales să depună jurământul într-o catedrală creștină, arătând respect pentru religia majoritară.

Istoria artei și culturii ne oferă un exemplu prin binecunoscutul scriitor Victor Hugo care înfățișează povestea unui unui personaj urmărit de justiție. Episcopul Bienvenu l-a primit pe acesta în casă … (povestea este plină de semnificații). Acesta a ajuns un primar deosebit al orașului„.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA