Acasăsinucidere maramuresCOMPORTAMENT PROVOCATOR – Ce vrea să facă SUA Coreei de Nord

COMPORTAMENT PROVOCATOR – Ce vrea să facă SUA Coreei de Nord

spot_img

DISTRIBUIȚI

COMPORTAMENT PROVOCATOR  Secretarul de stat american a avertizat marţi Coreea de Nord în privinţa „consecinţelor reale” ale programelor sale nuclear şi balistic care sunt vizate de sancţiuni internaţionale, relatează AFP.

„Împreună, suntem hotărâţi – toţi cei care sunt reuniţi aici, poate cu o excepţie – să facem să înţeleagă clar Coreea de Nord că există consecinţe reale pentru acţiunile ei”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă la Vientiane care găzduieşte reuniunile anuale din Asia de Sud-Est şi la care participă şi marile puteri.

„Este esenţial pentru lume şi pentru toate ţările să aplice complet sancţiunile care au fost impuse şi avem intenţia de a o face”, a adăugat el, referindu-se la seriile de sancţiuni internaţionale luate împotriva regimului nord-coreean pentru programele sale nuclear şi balistic.

John Kerry a acuzat încă o dată Coreea de Nord că are „un comportament provocator şi profund îngrijorător” şi a apreciat că aceasta reprezintă o „gravă ameninţare, nu numai pentru regiune, ci şi pentru pacea şi securitatea internaţionale”. Tensiunile au crescut în regiune din luna ianuarie, când Phenianul a anunţat că a efectuat un al patrulea test nuclear, urmat de o serie de lansări de rachete balistice.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a efectuat încă trei tiruri cu rachetă, în ceea ce a părut a fi o reacţie la anunţata desfăşurare în Coreea de Sud a unui scut antirachetă american printre cele mai performante din lume. Coreea de Nord a avertizat în mai multe rânduri că ar putea lansa lovituri nucleare preventive împotriva Coreii de Sud şi a unor obiective americane. Principalul său obiectiv este însă de a dobândi o forţă de lovire nucleară credibilă împotriva continentului american.

De luni, ASEAN şi puterile regionale şi mondiale s-au aplecat asupra gravelor tensiuni din Peninsula coreeană. Noul ministru al afacerilor externe din Coreea de Nord, Ri Yong-Ho, s-a aflat la Vientiane unde s-a întâlnit cu omologul său chinez, Wang Yi, a cărui ţară este unicul aliat al Phenianului.

Acesta nu a avut însă o întâlnire şi cu John Kerry, în condiţiile în care cele două ţări nu au relaţii diplomatice şi obişnuiau să comunice prin intermediul diplomaţilor nord-coreeni de la sediul ONU din New York, între timp suspendat unilateral de Phenian, scrie Agerpres.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA