AcasăEvenimentCOMPETIȚIE EUROPEANĂ – Baia Mare face pași importanți pentru titlul de Capitală...

COMPETIȚIE EUROPEANĂ – Baia Mare face pași importanți pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021

DISTRIBUIȚI

Dosarul de candidatură al municipiului Baia Mare pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 a fost acceptat. Eligibilitatea caietului depus de Fundația Baia Mare 2021 a fost validată de experții Comisiei Europeană. Următorul pas important în competiția europeană va fi făcut în data de 8 decembrie, când reprezentanții Fundației Baia Mare 2021 vor prezenta dosarul de candidatură în fața unui juriu european alcătuit din 13 experți culturali.


Fundația Baia Mare 2021 va fi susținută la prezentarea dosarului de candidatură de către o delegație formată din reprezentanți ai autorității locale și județene. Alături de aceștia, Cătălin Cherecheș vrea să îl aducă și pe Adrian Ghenie, artistul băimărean care se bucură de o recunoaștere și un succes internațional extraordinar.

„Sunt zece persoane care pot să participe la această prezentare. În primul rând dintre cei care au lucrat la documentație, respectiv la proiect, Andreea Ciortea, Vlad Tăușance și Mihaela Pușnava. Apoi, pentru a arăta susținerea din punct de vedere politic și administrativ, eu ca și primar al municipiului Baia Mare, președintele Consiliului Județean Maramureș, Zamfir Ciceu și prefectul județului, Anton Rohian. Apoi directorul Bibliotecii Județene, domnul Teodor Ardelean, pentru că este una dintre cele mai reprezentative instituții de cultură nu doar din Baia Mare ci din România. Mai este vorba despre Grigore Leșe, ca să facem și translația spre zona tradițională. Aș vrea foarte mult să îl conving pe Adrian Ghenie să vină în acest grup de zece. Cu siguranță că ar fi lucru cel mai bine primit de către juriu și poate să fie și Laura Ghinea poate să fie cineva dintr-o zonă de tineret, poate chiar un elev al Liceului de Arte”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

La începutul anului viitor va fi făcută publică lista scurtă a orașelor care vor parcurge mai departe pașii spre titlul de Capitală Europeana a Culturii în 2021. În competiția europeană s-au înscris 14 orașe din România.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA