AcasăAdministrațieCOMPARAŢIE - Delegația CJ Maramureș în Lituania a vizitat Centrul de Management...

COMPARAŢIE – Delegația CJ Maramureș în Lituania a vizitat Centrul de Management al Deșeurilor din Panevežys

DISTRIBUIȚI

COMPARAŢIE. Aflați în vizită în Lituania, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș și Cosmin Butuza, director de Cabinet al președintelui Consiliului Județean Maramureș, au discutat cu reprezentanții autorităților locale din regiunea Panevežys despre situația proiectului implementat de Consiliul Județean Maramureș, „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor”.

Regiunea Panevežys a reușit să implementeze un astfel de proiect, prin construirea unui Centru de Management al Deșeurilor. Delegația Consiliului Județean Maramureș a fost invitată să viziteze acest centru. A putut observa îndeaproape modul în care se desfășoară activitatea de gestionare a deșeurilor. Această investiție a fost realizată în etape în ultimii 10 ani, în cadrul mai multor proiecte cu finanțări europene. Va continua cu un nou proiect ce va fi implementat în viitoarea perioadă de programare 2014 – 2020.

Ioan Doru Dăncuș: Proiectul SMID din Panevežys este operațional într-o zonă agricolă

„Am fost plăcut surprins să văd că un proiect SMID, asemănător cu cel pe care Consiliul Județean Maramureș îl implementează la Fărcașa. Autoritățile locale din Panevežys au reușit să-l finalizeze și să fie operațional într-o zonă agricolă. Și facem referire la cea mai importantă zonă agricolă din Lituania. Aceasta oferă peste 10% din producția agricolă de la nivelul întregii țări.

Acest lucru ne dă speranțe că Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor de la Fărcașa va fi operațional după finalizarea lucrărilor și nu va afecta producțiile agricole din zonă”, apreciază Ioan Doru Dăncuș, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș.

Tototdată, s-au purtat discuții concrete și au avut loc schimburi de informații despre implementarea și funcționarea sistemului de management al deșeurilor din Panavezys, vizita fiind foarte utilă pentru reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, având în vedere că în prezent este în curs de implementare proiectul Managementul Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA