Acasăsinucidere maramuresCOMISIA EUROPEANĂ – Tații vor putea să își ia concediu plătit de...

COMISIA EUROPEANĂ – Tații vor putea să își ia concediu plătit de cel puțin 10 zile, în perioada nașterii copilului

DISTRIBUIȚI

COMISIA EUROPEANĂ  Inițiativă europeană. Comisia Europeană a venit cu o serie de inițiative legislative și nelegislative referitoare la asigurarea echilibrului dintre viața profesională și cea personală. Una dintre ele prevede că toate concediile legate de familie vor fi remunerate cel puțin la nivelul unui concediu medical. În plus, concediul parental devine un drept individual pentru fiecare dintre părinți. Astfel, taţii care muncesc vor putea să-şi ia un concediu paternal plătit de cel puţin 10 zile lucrătoare, în perioada naşterii copilului.

Propunerile instituției europene mai cuprind și acordarea de patru luni de concediu plătit pentru fiecare părinte, care să poată fi luat într-un mod flexibil, conform portalului oficial al Comisiei Europene.

Prim-vicepreședintele Frans Timmermans a declarat că este nevoie să le oferim tuturor cetățenilor o posibilitate reală de a alege cum doresc să își organizeze viața, să își crească copiii, să își urmeze cariera, să îngrijească persoanele vârstnice, să își trăiască viața, scrie Libertatea.ro.

„Trăim în secolul XXI și trebuie să avem o atitudine de secol XXI față de viață și muncă, față de femei și bărbați. Nu ar trebui ca fiii și fiicele noastre să personifice modelele bunicilor noștri. Nu există o soluție unică pentru un echilibru „corect”, a precizat oficialul european, potrivit sursei citate.

Propunerea privind echilibrul dintre viața profesională și cea personală prevede o serie de standarde minime noi sau superioare pentru concediul parental, concediul de paternitate și concediul de îngrijire. Astfel, concediul parental devine un drept individual pentru fiecare dintre părinți, iar toate concediile legate de familie vor fi remunerate cel puțin la nivelul unui concediu medical.

„Propunerea va oferi părinților cu copii de până la 12 ani și persoanelor cu responsabilități de îngrijire dreptul de a solicita forme de muncă flexibile, atât în termeni de program de lucru, cât și de loc de desfășurare a activității. Ea ține seama de nevoile întreprinderilor mici și mijlocii și caută să asigure faptul că acestea nu vor fi afectate într-un mod disproporționat”, se mai menționează în document.

 

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA